SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıGÖSTERGELER ORTALAMALARIN ÜZERİNDE-
SORU : Bayrak hissesinde bir aylık izlenimlerinize göre değerlendirme yapar mısınız? Geleceğe dönük beklentileriniz ve şirketin genel durumu hakkında bilgi verir misiniz? Gönderen : Ahmet Aygün12.07.2020, 18:56

Geçtiğimiz mayıs ayının son haftası 3,28 TL’den halka arz edilen Bayrak EBT Taban Sanayi, haziran ayının ilk haftasında da borsada işlem görmeye başladı. 4 Haziran günü 3,60 TL’den borsada açılışı gerçekleşirken kısa sürede 10,18 TL’ye kadar yükseldi. Sonrasında gelen kâr satışlarıyla gerileyen ve şimdilerde 7,38 TL’den işlem gören şirketin ilave satışlarla birlikte halihazırda sermayesinin yüzde 49’u borsada işlem görüyor. Ayakkabı ve terliklerin plastik parçalarının kalıbı da dahil olmak üzere imalatı alanında faaliyet yürüten firmanın sermayesi ise 23,5 milyon TL. Şirketin son kapanış fiyatına göre fiyat kazanç oranı 32,04 olup sektör ortalaması ise 15,20. Bu oran hayli yüksek. Piyasa defter değeri ise 7,10. Bu oran da sektör ortalaması olan 4,20’nin oldukça üzerinde yer alıyor. Genel olarak göstergeler işlem fiyatının yüksek olduğu yönünde sinyaller üretiyor. Son açıklanan üç aylık bilançosuna göre gelir ve kârını artıran şirketin ikinci çeyrekte pandemiden kaynaklı olarak gelir ve kârında düşüş olsa da yılın ikinci yarısında kârdaki artışın devam ettirmesi yüksek ihtimal. Bu durum aynı zamanda hisseye yönelik beklentinin de sürmesine olanak veriyor. Kârdaki artışın sürmesi durumunda önceki yıllarda gözlenen kâr artışının da istikrarlı şekilde devam etmesi anlamına gelecek. Böylesi bir durumda hisseye ilgi de sürebilecektir.

BAYRAK TABAN SANAYI BAYRK

Alış0,00

Satış57,05

Gün İçi En Düşük54,90

Gün İçi En Yüksek59,00

PD/DD8,17

FK51,10

Fiyat57,05

Değişim3,63%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI