SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıGörüşünüz nedir?-
SORU : Sizce Hürriyet Gazetesinin ilk çeyrek bilançosu nasıl açıklanır? Hissenin son durumu ile ilgili görüşleriniz nelerdir? Üst marjı kırıp yukarıya doğru hareketlenme olasılığı size göre nedir? Gönderen : Nurullah Cömert03.05.2019, 06:52

Hürriyet Gazetecilik uzunca bir aradan sonra gerçekleştirdiği dalgalı seyirle Mart 2018’de en yüksek 1,75 TL’ye kadar çıktı. Sonrasındaysa gelen satışlarla birlikte geriledi. Halihazırda nominal değerinin altında işlem gören hisse, şimdilerde 80 kuruştan işlem görüyor. Geçmiş yıl bilançolar şirketin uzunca bir süre kâr edemediğini gösteriyor. Son açıklanan 2018 yıl sonu bilançosunda ise esas faaliyetlerden dolayı yine zarar söz konusu. Bununla birlikte yatırım faaliyetleri kaleminden elde edilen 390,5 milyon TL tutarındaki gelir, şirketin dönem sonunda kâra geçmesinde etkili oldu. Ancak hemen belirtmek gerekir ki bir şirket için asıl önemli olan esas faaliyetlerden elde edilen gelirle kâra geçebilmektir. Neticede mal varlığının nakde dönmesinden kaynaklı yatırım faaliyetleri kaleminden gelen gelirle dönem sonunda 269,4 milyon TL kâr açıklansa da bu nitelikteki bir kâr rakamı uzun vadede yatırımcıların da tercih edeceği bir durum olmayacaktır. Diğer taraftan geçmiş yıllardan gelen toplam 627,7 milyon TL zarar nedeniyle hissedarlara kâr payı dağıtması mümkün olmadı. Şirketin yıllar içinde geliri düşmekte. Söz konusu durum firmanın alternatif gelir kaynağı oluşturabilmesini zorunlu kılıyor. Aksi taktirde gelirinde artış olmayacağı gibi düzenli bir kârlılığı yakalaması da mümkün görünmüyor. Öte yandan şirketin gelirini artıracağına dair bir işaret de alınamıyor. Bu durum esas faaliyetlerden dolayı şirketin kâr etme olasılığını zayıflatıyor.

HURRIYET GZT. HURGZ

Alış0,00

Satış4,78

Gün İçi En Düşük4,78

Gün İçi En Yüksek4,83

PD/DD1,80

FK0,00

Fiyat4,78

Değişim-0,42%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI