SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Albaraka hissesinin gidişatı ve nereye varacağı noktasında bilgi verirseniz çok ikrama geçer. Gönderen : Şaban Semih07.05.2019, 21:00

Uzunca bir süre yatay kanal içinde hareket eden Albaraka Türk, zaman zaman sınırlarının dışına taşsa da 1,00-1,60 TL fiyat aralığında gidip geliyor. Son olarak geçtiğimiz şubat ayının ilk haftasında gerçekleştirdiği çıkışla birlikte 2,21 TL’ye kadar yükselmekle birlikte devamını getiremedi ve gelen satışlarla birlikte tekrar aşağıya kaydı. Halihazırda satış baskısına dayalı düşüş eğilimi devam ediyor. Son olarak 7 Mayıs 2019 günü kapanışını 1,32 TL’den gerçekleştirdi. Satış baskısının sürmesi halinde daha önceki güçlü destek seviyesi olan nominal değerine kadar gerilemesi gündeme gelecektir. Bankanın kâr açıklamakla birlikte istikrarlı bir kâr büyümesi gerçekleştirememesi hissenin düzenli çıkış sergileyememesinde etkili oluyor. Son olarak açıkladığı 2018 yıl sonu bilançosunda kârını yüzde 43,5 gerileten şirketin bu yıl da farklı bir kârlılık yakalayamaması halinde hissedeki uzun vadeli yatay seyirde değişim beklenmemeli. Hissenin fiyat kazanç oranı incelendiğindeyse bu yılın ilk çeyreğinde yükseldiğini görmekteyiz. Son kapanışa göre oluşan 8,87 fiyat kazanç oranı sektör ortalamalarına yakın olmakla birlikte hissenin geçmiş beş yıllık ortalamasının üzerinde bulunuyor. Bu durum hissede satış baskısının ağırlık kazanma ihtimalini güçlendiriyor.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

ALBARAKA TURK ALBRK

Alış0,00

Satış4,40

Gün İçi En Düşük4,41

Gün İçi En Yüksek4,52

PD/DD0,82

FK3,21

Fiyat4,40

Değişim0,23%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI