SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıGERİ ALIM HİSSEYİ CANLANDIRDI-
SORU : Aydem bir yıl geçti halka arz seviyesinde. Hisse ne zaman yükselecek? Bekleyelim mi? Gönderen : Ahmet Karataş 14.07.2022, 00:09

Nisan 2021’de halka açılan Aydem, borsaya geldiği ilk iki ayda ciddi bir düşüş yaşadı. Hissenin 29 Nisan 2021 tarihli ilk açılış fiyatı 9,41 TL olurken 13 Temmuz 2021’de 5,96 TL’ye kadar geriledi. Sonrasında firmanın geri alım işlemlerinin de etkisiyle toparlanan hisse şimdilerde 9,59 TL’den işlem görüyor. Mevcut fiyat, hissenin borsaya açıldığı seviyenin bir miktar üzerine denk geliyor. Bu itibarla hem arada geçen bir yılı aşkın süre hem de enflasyon birlikte göz önünde bulundurulduğunda halka arzdan hisseyi alanların reel olarak kâr edemediğini söylemek pek de yanlış olmayacaktır. Şirketin mali yapısı incelendiğindeyse hissenin yukarı çıkmada zorlanmasının nedeni daha iyi anlaşılacaktır. Firma, son dört yılda sürekli zarar üreten bir yapıya sahip. Açıklanan 2022 üç aylık mali tablolarında kârını artmış görünmekle birlikte geçtiğimiz yılın ilk çeyreğinde de kâr ettiği halde yıl sonunda zarara döndüğünü hatırlatmak yerinde olacaktır. Firmanın bu yılın ilk çeyreğindeki kârının önceki yıla göre daha yüksek olması ise yıl sonunda kâr açıklama ihtimalini güçlendirse de yatırımcıların bu noktada tereddütlü olması hisseye yönelik ilginin zayıf kalmasına sebep oluyor. Hisseye yönelik tereddüt, çıkışın önündeki en büyük engel. Şirketin istikrarlı bir gelir ve kâr büyümesi sergileyebilmesi ilginin artmasına olanak vereceği gibi hissenin değerlenmesine de fırsat sunacaktır. Şirket yaşanan fiyat düşüşüne karşılık geçtiğimiz şubat ayından bu yana geri alımlar gözleniyor. Geri alım kararının alındığı 14 Şubat 2022 tarihinden itibaren hissede belli bir çıkış söz konusu. Şirket, hissenin fiyatının şirketin gerçek performansını yansıtmadığı gerekçesi ile bu alımları yapmakta. Son olarak 5 Temmuz 2022 günü ortalama 9 liradan 300 bin adet alım yapılırken geçen sürede yaklaşık 5,6 milyon adet hisse alımında bulunuldu.

AYDEM ENERJI AYDEM

Alış0,00

Satış29,16

Gün İçi En Düşük28,42

Gün İçi En Yüksek29,30

PD/DD0,72

FK0,00

Fiyat29,16

Değişim0,62%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI