SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Dagi Holding’de ne oldu da birden bire yükseldi? Hissedeki gelişmeleri öğrenebilir miyiz? Gönderen : Önder Türker17.03.2019, 16:12

Borsada işlem gören yatırım holdingleri uzun vadede yatırımcısına kazandırmada pek başarılı olmasalar da kısa vadede sert hareketlerde bulundukları gözlenmekte. Çoğunlukla spekülatif düzeyde kalan bu tür çıkışların devamı gelmezken özellikle bireysel yatırımcıların kârdan çok zarar olasılıkları yükselebilmekte. Bu nedenledir ki kısa vadeli hareketlere kapılarak alım yapmak yerine uzun vadede istikrarlı çıkış sergileyebilecek hisselerin takip edilmesinde yarar var. Dagi Yatırım Holding de aynı sektörde yer alan bir firma. Şirkete ait hisse, 2009 yılından bu yana yatayda dalgalı bir seyir izliyor. Bu süre zarfında arada yukarı ataklarda bulunduğu ancak sonrasında tekrar gerildiği gözleniyor. Hisse son olarak içinde bulunduğumuz mart ayının ilk günlerinde gerçekleştirdiği çıkışla birlikte yukarı yönlü bir çıkış gerçekleştirdi. Şirketin büyük ortaklarından Zekeriya Bayrak’ın da 11 Mart 2018 günü alım yaptığına dair açıklaması hissedeki çıkışı tırmandırırken 13 Mart 2019 günü en yüksek 1,62 TL’ye çıkmasına yol açtı. Sonrasında ise daha öncesindeki hareketlerin benzerinde yaşandığı gibi gelen kâr satışlarıyla birlikte geriledi ve 15 Mart 2019 günü kapanışını 1,52 TL’den gerçekleştirdi. Hissedeki dalgalanma devam ediyor. Ancak son iki yıldır zarar eden firmaya uzun vadede yatırımda bulunmak için uygun bir zeminin olmadığını söylemek yanlış olmayacaktır.

DAGI YATIRIM HOLDING DAGHL

Alış0,00

Satış20,36

Gün İçi En Düşük20,34

Gün İçi En Yüksek21,48

PD/DD15,51

FK22,53

Fiyat20,36

Değişim-0,39%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI