SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıGEÇMİŞ ZARARINI KAPATMADA ZORLANIYOR-
SORU : Rhea Girişim’in büyüme hızı nedir acaba? Sizden düzenli büyüme hızını öğrenebilir miyim? Gönderen : Muhammed Abdullah23.06.2021, 18:26

Yatırımcılar şirketin büyümesinden farklı kriterleri göz önüne alabilmekte. Kimi sadece geliri ya da kârı nazara aldığı gibi her ikisini birden baz alanlar da olabilmekte. Kanaatimizce her iki verinin birlikte göz önünde bulundurulmasında yarar var. Neticede bazı yıllar firma satış gelirini artırdığı halde yatırımlarından ya da çeşitli sebeplerden kaynaklı kârı düşebilmektedir. Ya da satışı artmadığı halde taşınmaz satışı veya diğer faaliyetlerden elde edilen fonla kârı yükselebilmektedir. Tüm bu nedenlerle her iki kalemin birlikte ele alınarak şirketin büyümesinin takip edilmesi daha sağlıklı bir sonuç vermesi açısından yerinde olacaktır. Öte yandan Rhea Girişim gibi kimi firmaların satış geliri olmayabilmektedir. Bu tür firmalar üretim ya da satıştan ziyade diğer şirketlere yatırımda bulunarak gelir elde ederler. Böylesi firmaların satış gelirinden ziyade yatırımda bulundukları şirketlerin verdiği kâr payı ya da diğer kalemlerdeki gelirleri öne çıkacaktır. Rhea Girişim, gelişme potansiyeli gördüğü şirketlerden kaynak ihtiyacı olanlara yatırımda bulunarak aldığı risk karşılığında kazanç elde eden bir faaliyeti söz konusu. Halihazırda altı firmada ortaklık payı bulunuyor. RML Lojistik ile Seta Tıbbi Cihazlar ve Netsafe Bilgi Teknolojileri sermaye büyüklükleri ile diğerlerinin önünde bulunan iştirakleri arasında. Firmanın mali verileri incelendiğinde düzensiz bir kârlılığa sahip olduğu gözleniyor. Son iki yılın birisinde sembolik düzeyde kâr ederken geçtiğimiz yıl zarara döndü. Son açıklanan 2021 ilk çeyrek bilançosundaki kâr rakamı ise geçen yılın gerisinde bulunuyor. Yılın geri kalan döneminde güçlü bir performans gerçekleştiremediği taktirde yine zarar açıklama ihtimali gündeme gelecektir. Şirketin birikmiş geçmiş yıl zarar toplamı ise 51,7 milyon TL. 2016 yılında bu tutar 60,5 milyon TL idi. Geçen beş yılda azaltmakla birlikte istenen hızın uzağında bulunuyor. Hissenin fiyatı ise Aralık 2020’de test ettiği 4,97 TL’nin ardından düşüş kanalında hareket ediyor. Son işlem günü fiyatı 2,05 TL’den kapandı. Uzun vadeli yatırım için şirketin karını büyütebileceğine dair güçlü işaretlerin alınması gerekiyor.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

ICU GIRISIM RHEAG

Alış0,00

Satış6,82

Gün İçi En Düşük6,30

Gün İçi En Yüksek6,84

PD/DD13,33

FK0,00

Fiyat6,82

Değişim7,40%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI