SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıGEÇEN YILIN KÂRINDA BARİZ ARTIŞ VAR-
SORU : Kront hissesi biraz bilgi almak istiyorum. Uzum vadeli düşünüyorum. Önerir misiniz? Gönderen : Osman İlhan20.04.2022, 19:09

Borsada uzun vadeli beklentilerle hareket edilmesi önerdiğimiz bir yaklaşım tarzıdır. Bununla birlikte uzun vadeli hedeflerin yakalanabilmesi için şirketin büyüyen bir niteliğinin olması aranmalı. Uzun vadeli hedeflerle hareket eden yatırımcıların farklı iki bakış açısıyla hareket ettiği görülmekte. Bunlardan birincisi temettü hissesi. Diğeri de büyüme hissesi. Her iki gruptan birisine giren ya da girmeye aday şirketin ileriye dönük kazandırma olasılığı da yükselmekte. Kront Telekomünikasyon 2011 yılından bu yana borsada işlem görüyor. Şirket, geçen zaman diliminde 2012 yılında bedelsiz 2016 yılında da nakit temettü ödemesinde bulundu. Bu itibarla temettü hissesi olarak nitelendirilemez. Öte yandan kârlılık noktasında geçen yıla kadar kayda değer bir performans artışından bahsetmek zor. Bununla birlikte 2021 faaliyet döneminde kârında önceki yıllara göre belirgin bir artış var. Ancak bu artışın nedeni diğer faaliyet kaleminden kaynaklanan artışla alakalı. Bu itibarla henüz büyüme hissesi olarak da sınıflandırmak erken. Tüm bunlardan ayrı olarak hissenin fiyatı Şubat 2021’de 79,40 TL’ye kadar çıksa da sonrasında kâr satışlarıyla birlikte geriledi. Şimdilerde de 36,74 TL seviyelerinde işlem görüyor. Şirketin gelir ve kârındaki artışı istikrarlı şekilde büyüteceğine dair güçlü işaretlerin alınması önemli.

KRON TEKNOLOJI KRONT

Alış0,00

Satış21,00

Gün İçi En Düşük20,68

Gün İçi En Yüksek21,60

PD/DD1,91

FK5,68

Fiyat21,00

Değişim-1,32%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI