SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıFİYATI AKTİF DEĞERİNİN ÜZERİNDE-
SORU : Eukyo’nun Bist kotundan çıkarılabilmesi söz konusu mudur? Bir de hissenin sizce değeri kaçtır? Gönderen : Caner Işıkcevahir13.07.2021, 17:11

İçinde yer aldığı pazar ya da endeksin şartlarını sağlamayan hissenin farklı bir endekse ya da pazara dahil edilmesi olağan bir durumdur. Ancak koşulları sağladığı sürece de değişiklik için bir neden olmayacaktır. Euro Kapital Yatırım Ortaklığı halihazırda Alt Pazar’da işlem görüyor. İçinde yer aldığı endeks de Menkul Kıymet Yatırım Ortaklığı Endeksi’dir. Firmanın gerek içinde yer aldığı pazardan gerekse endeksten çıkması için bir gerekçe bulunmadığı gibi aksi yönde yapılan bir uyarı da söz konusu değil. Öte yandan hissedeki fiyat dalgalanmalarının önlenmesi ve yatırımcıların mağdur olmaması gayesiyle zaman zaman önleyici tedbirler devreye alınabilmekte. Son olarak geçtiğimiz 9 Haziran 2021 gününden başlamak üzere hissede alım satım yapan altı isme üç ay süreyle açığa satış ve kredili işlem yasağı ile internetten emir iletilmesinin kısıtlanması tedbiri devreye alındı. Ancak bu tedbirler şirketle alakalı olmayıp hissede işlem yapan kişilerden kaynaklı bireysel yatırımcıları mağdur olmaması yönlü önlemler. Tüm bunlardan ayrı olarak şirketin sahip olduğu portföyün birim değeri düzenli olarak yatırımcı ile paylaşılmakta. Son yapılan açıklamada 13 Temmuz 2021 günü itibariyle pay başına net aktif değerinin 2,07 TL olduğu belirtildi. Söz konusu değere rağmen hissenin fiyatı 13 Temmuz 2021 itibariyle 6,82 TL. Son işlem günündeki sert düşüşe rağmen hissenin aşırı fiyatlandığı gözleniyor. Bu durum yatırımcıların hisseye yönelik beklentisinin yüksek olduğu şeklinde yorumlanabilir. Ancak bu beklentinin ayaklarının ne ölçüde yere bastığı tartışılır. Zira hissenin fiyatı mayıs ayından bu yana sert dalgalanmalarda bulunurken alıcı satıcı arasındaki denge de her defasında değişkenlik gösterebiliyor.

EURO KAPITAL YAT. ORT. EUKYO

Alış0,00

Satış24,20

Gün İçi En Düşük23,16

Gün İçi En Yüksek25,48

PD/DD8,24

FK0,00

Fiyat24,20

Değişim-5,91%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI