SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıFİYAT İSTİKRARLI BÜYÜMEYLE DESTEKLENMELİ-
SORU : İhlas Gayrimenkul’de hep zarar ediyoruz. SPK neden bu hisseyi mercek altına almıyor? Ne zaman çıkış trendine girer? Gönderen : Şükrü Şimşek10.06.2021, 15:35

Hisselerin kendi dinamiği içinde yükselip düşmesi olağan bir durumdur. Mali yapısına göre şirketlerin hisselerinde dalgalanmalar her zaman için mümkündür. Bir hissenin fiyatının uzunca süre çıkmaması ya da sürekli gerilemesi nedeniyle SPK’nın müdahalesi söz konusu olamaz. Kuşkusuz şirketle ya da hisseyle ilgili mevzuata aykırı bir durumun varlığı halinde Kurul devreye girer ve gerekli incelemelerde bulunabilir. Bunun dışında yatırımcıların borsada tercihlerinin sonucunda oluşan kâr ya da zararın sorumluluğu ise yatırımcının kendisindedir. İhlas GMYO hissesini de bu çerçevede takip etmeli. Geçen beş yıllık zaman diliminde ilk üç yıl zarar eden firma, kalan iki yılda kâr etti. Ancak geçtiğimiz yıl kârda düşüş yaşandı. Açıklanan 2021 ilk çeyrek bilançosunda da satışlarda ciddi bir düşüş gözlendi. Veriler şirketin zarardan kurtulmuş olmasına rağmen henüz düzenli bir büyümeden bahsetmek için erken olduğunu söylüyor. Hissenin fiyatı ise oldukça dalgalı bir seyir izliyor. Hisse borsada işlem gördüğünden bu yana en yüksek seviyesini Temmuz 2013’te test etti. Anılan tarihte düzeltilmiş verilerle 6,43 TL’ye kadar çıkarken bir daha aynı seviyelere yaklaşamadı. Temmuz 2020’de de düzeltilmiş verilerle 1,68 TL’yi test ettikten sonra aşağıya kaydı ve arada yukarı denemeleri olsa da bu ataklar sınırlı kaldı. Son iki haftadır tekrar yukarı bir eğilim gözlenirken son işlem günü olan 10 Haziran 2021 günü kapanışını 1,25 TL’den gerçekleştirdi. Son kapanışa göre fiyat kazanç oranının 281,73 olması şirketin kârını güçlendirmesi gerektiği yönünde ciddi bir sinyal olarak algılanmalı.

IHLAS GAYRIMENKUL IHLGM

Alış0,00

Satış1,37

Gün İçi En Düşük1,37

Gün İçi En Yüksek1,44

PD/DD1,26

FK0,00

Fiyat1,37

Değişim0,00%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI