SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıFİNANSMAN GİDERİ KÂRI ERİTTİ-
SORU : Biotrend Enerji’nin hareketini nasıl değerlendiriyorsunuz? İlerisi için ne yapar? Gönderen : Hakan Altunsoy16.06.2022, 23:29

Bir yılı aşkın süredir borsada işlem gören Biotrend Enerji, dalgalanmaları ile dikkat çeken bir yapıya sahip. Hisse, Nisan 2021’de borsaya geldiğinde ilk açılışını 5,34 TL’den gerçekleştirdi. Eylül 2021’in sonuna gelindiğinde 12,54 TL ile zirvesini test etti. Şimdilerde ise 6,80 TL seviyelerinde bulunuyor. Geçtiğimiz mart ayında yıl içinde en düşük seviyesi 4,68 TL’ye kadar inmekle birlikte üç ayı geçkin süredir tekrar yukarı eğimli hareketiyle dikkat çekiyor. Teknik olarak mevcut seviyeler direnç bölgesi olarak görülmeli. Bu seviyelerin aşılabilmesi için alıcıların daha güçlü bir motivasyona ihtiyacı var. Şirketin açıkladığı 2021 ilk çeyrek mali tablolar ise firmanın yeterli düzeyde bir kâr artışı gerçekleştiremediğini gösteriyor. Şirketin cirosunda yüzde 253,32 oranında bir artış gerçekleştirmesine rağmen dönem sonu kârındaki artış ancak yüzde 17,17 oranında oldu. Satışlardaki güçlü artışa karşın aynı oranlarda artan finansman giderleri nedeniyle dönem sonunda kârı zayıf kaldı. Şirketin geçmiş yıllardaki performansı takip edildiğindeyse istikrarsız bir kârlılık yapısına sahip olduğu gözleniyor. Geride kalan dört yılın ilkinde zarar ederken kalan üç yılda kâr döngüsel olarak artıp azalan bir performans sergiledi. Geçtiğimiz yıl düşen kâr rakamı karşısında bu yıl artış beklenmeli. Ancak ilk çeyrekteki zayıf seyir yatırımcıların beklentisini düşüren bir durum. Kârdaki dalgalanma hissenin fiyatına da benzer şekilde yansıyor.

BIOTREND CEVRE VE ENERJI BIOEN

Alış0,00

Satış17,97

Gün İçi En Düşük17,69

Gün İçi En Yüksek19,43

PD/DD15,60

FK15,47

Fiyat17,97

Değişim-0,17%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI