SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıFİNANSMAN GİDERİ FAZLA-
SORU : DGGYO zararı büyüttüğü halde nasıl oluyor da fiyatı bu kadar yükselebiliyor? Gönderen : Erkan Çöpür26.08.2020, 18:37

Doğuş GMYO’nun son açıkladığı 2020 altı aylık bilançosunda zararı 124,3 milyon TL’ye çıktı. Şirket bir önceki yıl aynı dönemde ise 56,1 milyon TL zarar etmişti. Finansal giderinin artması dönem sonunda zararın büyümesinde etkili oldu. Döviz kurundaki artış finansal giderleri arttırdığı nazara alındığında yıl sonunda da bilançoyu olumsuz yönde etkilemesi beklenmeli. Bununla birlikte şirketin son üç yıldır altı aylık bilançolarında zarar açıklamakla birlikte yıl sonunda kâra çevirdiğini göz ardı etmemeli. Ancak düzenli bir kâr büyümesinin olmadığını da not etmek gerekiyor. Bazı yıllar kârı artarken bazı yıllar düşüyor. Öte yandan hissenin fiyat seyri takip edildiğinde özellikle 17 Ağustos 2020 gününden itibaren sert bir çıkış sergilediğini gözlemekteyiz. 10 Ağustos günü altı aylık bilançosunun açıklanmasından önce hissede yaşanan düşüş, sonrasında da devam ederek 17 Ağustos günü 7,39 TL’ye kadar indi. Bilahare gelen alımlarla birlikte yükseldi. 26 Ağustos günü ise kapanışını 12,67 TL’den gerçekleştirdi. Kısa sürede yaşanan sert çıkıştan kaynaklı olarak son iki gündür satış baskısı kendisini gösteriyor. Hissede sert çıkışı gerektirecek bir açıklama ya da gelişme ise bulunmuyor. Yükselişin spekülatif yanı daha fazla öne çıkmakta. Son iki gündeki hacimli satışları nazara almakta yarar var. Bu aşamada gerçekleştirilecek alımlar beraberinde ciddi riski de getireceği göz ardı edilmemeli.

DOGUS GMYO DGGYO

Alış0,00

Satış34,42

Gün İçi En Düşük34,40

Gün İçi En Yüksek35,36

PD/DD1,65

FK6,19

Fiyat34,42

Değişim0,06%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI