SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıFİNANSAMAN GİDERLERİ KÂRI DÜŞÜRDÜ-
SORU : Türk Telekom’un fiyat hareketini nasıl görüyorsunuz? Haziran sonu satmak üzere alınır mı? Gönderen : Hasan Taş30.05.2022, 16:17

Bir şirket güçlü ve kârlı yapıya sahip olsa dahi kısa sürelerde yükselme olasılığını kestirebilme ihtimali düşüktür. Zira kısa vadede şirketin mali yapısından ziyade piyasadaki genel dalgalanma fiyat üzerinde daha baskın bir karaktere sahiptir. Bu nedenledir ki alanında önemli bir konuma sahip olsa da bir şirketin hissesinin kısa vadeli beklentilerle alınması aynı zamanda gereksiz riskin üstlenilmesi anlamına gelecektir. Türk Telekom için de benzer durum söz konusu. Şirket, son üç yılda kârını düzenli şekilde artırmayı başardı. Son açıkladığı 2022 ilk çeyrek mali tablosunda ise dönem sonu kârında yüzde 58,64 düşüş söz konusu. Bir önceki yılın ilk çeyreğinde 1,4 milyar TL olan dönem kârı bu yılın ilk çeyreğinde 560,7 milyon TL’ye geriledi. Kârın düşmesinde artan maliyet ve giderler ile finansman giderleri hayli etkili. Dövizdeki artış şirketin finansman giderlerinin artmasına yol açarken kârını da eritiyor. Hissenin fiyatı ise şubat-nisan döneminde kayda değer bir yükseliş kaydetti. Bu yıl içinde 24 Şubat 2022 günü düzeltilmiş verilerle en düşük 7,24 TL’ye inen hisse, iki ay içinde 18 Nisan günü 11,99 TL’ye kadar çıktı. Sonrasında kâr satışları etkili olurken şimdilerde 9,36 TL’den işlem görüyor. Hisse, bu seviyelerde bulduğu destekte tutunmuş görünmekle birlikte güçlü çıkış sağlayabilmesi için kârını artırabilmesi önemli.

TURK TELEKOM TTKOM

Alış0,00

Satış39,94

Gün İçi En Düşük38,40

Gün İçi En Yüksek40,20

PD/DD1,42

FK8,51

Fiyat39,94

Değişim4,01%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI