SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıFARKLI SEKTÖRLERİ DENİYOR-
SORU : SANEL göstergeleri iyi olmasına rağmen neden çıkmadığını anlayabilmiş değilim. Bu kağıt neden çıkmaz? Gönderen : Metin Sönmez23.08.2020, 18:46

Borsada yatırımcılar işlemde bulunurken farklı bakış açısına göre hareket etmesi işin doğası gereğidir. Zaten bu farktır ki bir yatırımcıya satma yönünde karar aldırırken bir diğeri alıma yönelir. Neticede birisinin olumlu değerlendirdiği veriyi bir başkası olumsuz görebilmektedir. Farklı bakış açısı borsada tek bir kazanç yolunun olmadığının da göstergesidir aynı zamanda. Sanel hakkında değerlendirmede bulunurken bu hususu göz ardı etmemeli. Ancak hemen hatırlatmak gerekir ki karar verirken firmaların mali yapıları öncelikle bakılması gereken veridir. Uzun vadede büyüyen firmaların tercih edilmesi düşük riskle getiri elde etmek açısından doğru tercih olacaktır. Sanel’in geçmiş mali verileri incelendiğindeyse kârlılıkta arzu edilen bir performansa sahip olmadığı görülecektir. Son beş yılın ilk üç yılında sembolik düzeyde kar açıklarken sonrasında zarara döndü. Geçtiğimiz yıl ise kârda nispeten bir artış gözleniyor. Bilançosu yakından incelendiğinde firmanın satış gelirini ciddi oranda düşürmesine rağmen diğer faaliyet kaleminden elde ettiği gelirle geçtiğimiz yıl kârını artırabildi. 2020’nin altı aylık dönemindeyse bir önceki yılın aynı dönemine göre zarar artmış durumda. Bir şirketin uzun vadede kârını artırabilmesi her şeyden önce gelirini büyütmesiyle alakalı olduğu unutulmamalı. Firmanın satış gelirlerini düzenli şekilde genişletmesi aynı zamanda kârını artırabilmesinin de yolunu açacaktır. Tüm bunlardan ayrı olarak firma geçtiğimiz temmuz ayında yaptığı açıklamada son yıllarda sağlık sektörüne yöneldiklerini belirtirken bu çerçevede Eskişehir ve Uşak’ta iki diyaliz merkezinin satın alınması görüşmelerde bulunduklarını duyurdu. Geçen sürede konuyla ilgili ek açıklama gelmezken sağlık sektöründe büyümeyi hedeflediklerini dile getirmekte. Gözlenen firmanın farklı sektörlerde açılım gerçekleştirerek gelir ve kârlılığını artırabilmek. Bunun ne ölçüde hayat bulacağını ise ilerleyen süreçte gözlemleyeceğiz.

SANEL MUHENDISLIK SANEL

Alış0,00

Satış29,36

Gün İçi En Düşük28,64

Gün İçi En Yüksek29,54

PD/DD45,58

FK778,43

Fiyat29,36

Değişim-0,61%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI