SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıFAALİYET KÂRI ÖNEMLİ-
SORU : Maalt hakkındaki görüş ve yorumlarınızı rica edebilir miyim? Sizce bu düşüş nereye kadar? Gönderen : Hasan Ergün08.03.2020, 11:13

Borsada yaşanan dalgalanmalara bağlı olarak zaman zaman yukarı ya da aşağı yönlü sert hareketler gözlenebilir. Artan ilgiyle hisse senetleri aşırı yükselebileceği gibi tersi durumlarda da düşüşler yaşanacaktır. Bu noktada asıl öneli olanın firmaların mali yapıları olduğu göz ardı edilmemeli. Şirketin mali yapısıyla uyumlu olmayan çıkışlar sonrasında sert düşüşlere yol açarken aynı şekilde panik zamanlarda yaşanan düşüşler de kısa sürede geri alımlarla fiyatın eski seviyesine hatta daha da yukarısına çıkması söz konusu olabilmektedir. Marmaris Altınyunus’un mali yapısı incelendiğindeyse esas faaliyetlerinden kaynaklı kayda değer bir gelir yaratamadığı ve esas faaliyetlerinden zarar ettiğini görmekteyiz. Bununla birlikte şirket finansal gelirlerden elde ettiği kazançla dönem sonunda kâra geçmekte ve bu kârın artırmasına olanak tanımaktadır. Son iki yılda gözlenen bu durum önceki yıllara göre kârda kayda değer bir artışın yaşanmasına imkan tanıdı. Ancak bir firma için asıl olan faaliyet gelirleri neticesinde elde edilen kârdır. Aksi taktirde uzun vadede firmayı olumlu değerlendirmek mümkün olmayacağı gibi yaşanan çıkışların da uzun ömürlü olması beklenmemeli. Marmaris Altınyunus hissesi için de benzer durum söz konusu. Hisse, borsadaki olumlu havanın da etkisiyle Kasım 2019’da ivmesini yükselterek geçekleştirdiği çıkışla birlikte 23 Ocak 2020 günü en yüksek 103,50 TL’ye kadar yükseldi. Sonrasındaysa gelen satışların etkisiyle geriledi ve şimdilerde 78 TL seviyelerinde işlem görüyor. Fiyat artışı hissenin piyasa göstergelerinin de yükselmesine ve risk sinyallerinin artmasına yol açtı. Fiyattaki düzeltmeye rağmen risk sinyali zayıflamış değil. Riskin azalması için kârın daha da güçlenmesi şart. Aksi taktirde düşüşün bir süre daha devam etmesi şaşırtıcı olmayacaktır.

MARMARIS ALTINYUNUS MAALT

Alış0,00

Satış1.222,00

Gün İçi En Düşük1.199,00

Gün İçi En Yüksek1.231,00

PD/DD3,67

FK0,00

Fiyat1.222,00

Değişim1,16%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI