SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Eplas’ın Yakın İzleme Pazarından çıkma ihtimali var mı? Çıkarsa ne zamanı bulur? Cevap verebilirseniz sevinirim. Gönderen : Ali Rıza Atik10.10.2019, 20:05

Halihazırda Yakın İzleme Pazarı’nda işlem gören Egeplast, son yıllarda açıkladığı kâr rakamalarıyla geçmiş yıl zararlarını kapattı. Bu olumlu gelişmeye rağmen henüz mali yapısını düze çıkardığını söylemek zor. Ancak bu müspet yönelimin devam etmesi önemli. Bununla birlikte Borsa Yönetimi’nden zaman zaman şirkete yönelik uyarılar gelmeye devam ediyor. Son olarak geçtiğimiz nisan ayında şirket ve Mazhar Zorlu Holding uyarılırken son üç yıllık bağımsız denetim raporlarında denetçinin görüş bildirmekten kaçındığı hatırlatılırken kottan çıkarılabileceği hususunda uyarıldı. Şirket son açıkladığı 2019 altı aylık bilançosunda ise kârını düşürürken bağımsız denetim firması yine görüş bildirmekten kaçındı. Gerekçe olarak da 2010 yılında feshedilen protokol kapsamında Vakıfbank’a olan borcun belirsizliği ve bankaya devredilen gayrimenkulün kayıtlarda görülmemesi. Ayrıca şirketin borsada işlem görmeyen bazı iştirak ve menkul kıymetlerine biçilen 23,8 milyon TL tutarındaki değeri kontrol edilmesine olanak tanıyacak yeterli bilgi ve belgenin olmaması da görüş verilmemesinde etkili oldu. Söz konusu durumlar mali tablolardaki belirsizliğin devam etmesine yol açmakta. Söz konusu belirsizliklere rağmen bağımsız denetçi, ilerleyen zaman diliminde firmanın öz kaynaklarıyla borçlarını ödeyebileceği yönünde işaretlerin olduğuna raporunda yer verdi. Şirketin Yakın İzleme Pazarı’ndan çıkabilmesi için bu olumsuzlukları geride bırakabilmesi önemli.

EGEPLAST EPLAS

Alış0,00

Satış6,00

Gün İçi En Düşük5,88

Gün İçi En Yüksek6,03

PD/DD0,17

FK1,76

Fiyat6,00

Değişim0,00%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI