SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıENERJİ DEPOLAMASI İÇİN BAŞVURUSUNU YAPTI-
SORU : Aksen hissesindeki çıkışın daha da devam edip etmeyeceğinizi öğrenebilir miyim? Gönderen : Rıdvan Ertuğrul27.11.2022, 13:32

Hisselerin fiyatındaki çıkış ya da düşüşler yatırımcı talebi ile doğrudan alakalı olduğunu göz ardı etmemeli. Kısa vadede talebi belirleyen güncel gelişmeler olurken, uzun vadede şirketin mali yapısı belirleyici olur. Borsada kısa vadeli beklentilerse her zaman için risklidir. Bu nedenle uzun vadeli beklentilerle hareket edilmesinde yarar var. Firmanın mali performansının takip edilerek hareket edilmesi daha sağlıklı sonuçlar alınmasına olanak verecektir. Aksa Enerji, son üç yılda kârını yükselten bir yapıya sahip. 2021 faaliyet döneminde kârını kayda değer oranda artırırken son açıkladığı 2022 dokuz aylık mali tablolarında da büyüme devam etti. Şirket dönem kârını yüzde 356,5 oranında artırarak 4,3 milyar TL’ye yükseltti. Kârdaki güçlü artış hissenin fiyatına da olumlu yönde yansıdı. Ekim 2019’da en düşük 1,12 TL’ye kadar gerileyen hisse, şimdilerde 53,05 TL seviyelerinde işlem görüyor. Arada geçen yaklaşık üç yılda fiyatı 43 kat arttı. Uzun yıllar yatayda hareket eden hisse geride kalan üç yılda ciddi bir performans gerçekleştirdi. Şirketle ilgili yakın tarihli önemli gelişme ise enerji depolaması ile ilgili. Firma, rüzgar enerjisine ve güneş enerjisine dayalı depolamalı elektrik üretim tesisleri için ön lisans başvurusu yaptı. Firmanın gerekli lisansı alması ile ilerleyen süreçte gelirlerini artırması mümkün olabilecek.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

AKSA ENERJI AKSEN

Alış0,00

Satış34,74

Gün İçi En Düşük34,42

Gün İçi En Yüksek35,62

PD/DD1,82

FK10,06

Fiyat34,74

Değişim1,22%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI