SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Uzun zamandır ISDMR hissesi elimde bulunmaktadır. Borsa açıkçası çok güven vermiyor ne yapmamı öneriyorsunuz? Gönderen : Hüseyin 29.10.2019, 23:12

Borsada işlem yaparken takip edilen şirketin mali yapısı kadar zamanlama da önemli olduğu unutulmamalı. Neticede takip edilen firma, sektöründe önemli bir yere sahip olsa dahi piyasaların genel olarak düştüğü bir dönemde yapılacak olası bir alım, maliyetin yüksek seviyede oluşmasına yol açacaktır. Bu da elde edilecek kârın daha düşük seviyede kalması anlamına geliyor. Bu nedenledir ki ilgilenilen hissenin alım zamanı, gerçekleşecek kârın oranını da doğrudan belirlemekte. İskenderun Demir Çelik ile ilgili işlemlerde de bu husus göz ardı edilmemeli. Hisse bu yıl içinde en yüksek seviyesini geçtiğimiz ağustos ayında 7,10 TL ile test ederken sonrasında geriledi. Son iki ayda arada atakları olsa da daha ziyade yatay bir seyir söz konusu. Şimdilerde 6,15 TL seviyelerde işlem gören hissenin, teknik olarak 6 TL’de bulunan desteğine kadar düşmesi gündeme gelebilecektir. Şirketin mali yapısına bakıldığındaysa piyasalarda yaşanan genel daralmaya bağlı olarak firmanın da kârı düşmekte. Özellikle maliyet kalemindeki artış, son açıklanan 2019 dokuz aylık bilançosunda kârın azalmasına yol açtı. Şirket ise verimlilik ve maliyet odaklı yatırım planlarına devam ettiğini açıkladı Bu kapsamda gerçekleştirilen yatırımların 2021 ve 2022 yıllarında devreye alınması hedeflenirken toplam tahmini maliyetin de 770 milyon doları bulması bekleniyor. Yatırımların bitmesine bağlı olarak şirketin gelir ve kârının da bundan olumlu yönde etkilenmesi beklenmeli.

ISKENDERUN DEMIR CELIK ISDMR

Alış0,00

Satış34,60

Gün İçi En Düşük34,06

Gün İçi En Yüksek34,80

PD/DD1,17

FK21,81

Fiyat34,60

Değişim0,70%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI