SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıDÜŞÜK HACİMLE SERT HAREKETLER-
SORU : Eminiş'in olağan dışı yükselişi ve düşüşünü nasıl değerlendiriyorsunuz? Önümüzdeki süreçte nasıl bir pozisyon almak gerekir? Şirketin faaliyet raporu hakkında bilgi verir misiniz? Gönderen : İlyas Çelik 09.05.2021, 15:58

Firmaların mali yapısındaki değişimler beraberinde hisseye ilgiyi de etkiler. Kârdan zarara dönüş satışlara yol açarken zarardan kâra dönüş alımları güçlendirir. Kuşkusuz bu işlemlerin de sınırsız bir şekilde devam etmesi beklenmemeli. Doygunluk noktasında işlemlerin yönü farklılaşır. Eminiş Ambalaj için de durum farklı değil. Firma, uzun yıllar zarar açıkladıktan sonra ilk defa geçtiğimiz yıl kâra döndü. Mali yapısındaki belirsizliğin etkisiyle Yakın İzleme Pazarı’nda bulunan şirketin 2018 yılında açmış olduğu konkordato davası ise Haziran 2020’de lehine sonuçlandı. Mahkeme, şirketin projesini kabul ederek borçları Aralık 2021’e kadar öteledi. Ödemeler 22 Aralık 2021 tarihinden başlayarak altı yıl boyunca eşit taksitler halinde olacak. Bu süre içinde tedbirler süreceği için alacaklı baskısı olmadan faaliyetin yürütülmesi mümkün olabilecek. Hissenin piyasası ise içinde yer aldığı pazarın da etkisiyle oldukça sığ. Dar işlem hacmi sert hareketlere yol açıyor. Artış olmasına rağmen son bir aydaki ortalama günlük işlem hacmi 438 bin TL seviyesinde. Çıkışın başlarındaysa çok daha düşük bir hacim söz konusuydu. Hisseye yönelik nakit girişine bağlı olarak çok rahat tavan ya da taban olabiliyor. Eminiş Ambalaj, Ağustos 2019’da nominal değerinin altında işlem görürken yükselen bir hareket söz konusu oldu. Bir yıl sonra ise ivme artış kaydetti. Özellikle Ağustos 2020’de süreklileşen tavan hareketi ile Ekim 2020’de 70,60 TL’ye kadar çıktı. Sonrasında ise hareket terse döndü ve tabanlarla 18,45 TL’ye indi. Şimdilerde de 24,32 TL’den işlem görüyor. Şirketin son açıkladığı 2021 ilk çeyrek bilançosunda kârını koruması olumlu. Satışlarla kârı büyümesi ileriye dönük beklentileri güçlendiriyor. Ancak piyasa defter değerinin 14,05 gibi hayli yüksek bir seviyede olması mevcut fiyata göre mali yapının daha da güçlenmesi gerektiğini söylüyor.

EMINIS AMBALAJ EMNIS

Alış0,00

Satış248,60

Gün İçi En Düşük265,50

Gün İçi En Yüksek276,00

PD/DD31,11

FK88,92

Fiyat248,60

Değişim19,35%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI