SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıDÜŞEN MALİYETLER KÂRI ARTIRDI-
SORU : Karsu Tekstil hakkındaki düşünceniz ve görüşleriniz nedir? Çok büyük zararım var. 21’den aldım. Yorumunuz benim için önemlidir… Gönderen : Deniz Aldağ27.04.2021, 19:24

Borsada gerçekleştirilecek işlemlere uzun vadeli perspektifle bakmakta yarar var. Aksi taktirde istenmeyen sonuçlara yol açabileceği gibi yanlış değerlendirmelere de götürebilir. Prim yapan hisselerde de benzer durum söz konusu. Yükselen hisselerdeki en büyük sıkıntı çıkışın daha ne kadar devam edeceğidir. İşlem sırasında alıcı hissenin yükseleceği öngörüsü ile hareket ederken satıcı mevcut seviyenin yeterli olduğu düşüncesindedir. Bu itibarla işlemde kârlı çıkabilmek için yapılan analiz kadar ne kadar süreyle alındığı da önem taşımaktadır. Neticede beklenecek süreye göre değerlendirme de değişebilecektir. Bu çerçevede bakıldığında Karsu Tekstil’in özellikle son bir yılda piyasada gözlenen genel çıkışa paralel bir hareket sergilediğini görmekteyiz. Hisse, Mart 2020’de en düşük 1,27 TL’ye kadar gerilerken 6 Nisan 2021 günü 24,04 TL’ye kadar çıktı. Zirveden gelen satışlarla birlikte hızla gerilerken son günlerdeki alımların da etkisiyle kapanışını 13,92 TL’den gerçekleştirdi. Düzensiz bir kârlılık yapısına sahip olan Karsu Tekstil, geride kalan beş yılın ilk ikisinde zarar açıklarken son üçünde kâr etti. Geçtiğimiz yıl artan gelirlere rağmen maliyetlerini düşürmesi dönem sonunda kârını artırmada etkili oldu. Firmanın aynı performansı bu yıl da sürdürmesi halinde kârdaki artışın da devam etmesi mümkün olabilecek. Kârdaki artışın sürmesi şirketin göstergelerinin de ortalamalarda kalmasına olanak veriyor.

KARSU TEKSTIL KRTEK

Alış0,00

Satış37,54

Gün İçi En Düşük34,54

Gün İçi En Yüksek37,84

PD/DD1,16

FK9,47

Fiyat37,54

Değişim2,29%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI