SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıDÖRT YILDIR ZARAR DEVAM EDİYOR-
SORU : Borsada yeniyim. Nurol GMYO almaya niyetliyim. Hisse satış ağırlıklı ne demek? Bilgi verebilir misiniz? Gönderen : Ramazan06.04.2022, 01:46

Farklı gerekçelere bağlı olarak bir hisseye ilgi artabilir. Artan ilgiye bağlı olarak hissenin fiyatı yukarı doğru çıkar. Böylesi durumlarda hissenin alış ağırlıklı olduğu söylenecektir. Keza yine hissede gelişmelere bağlı olarak satıcıların daha aktif olduğu bir pazar da gündeme gelebilir. Bu durumda da satış ağırlıklı bir piyasanın varlığından bahsedilecektir. Satış ağırlıklı olması halinde hissenin fiyatı da bu defa aşağıya kayacaktır. Söz konusu kavramalar bir hisseyle ilgili söylenebileceği gibi piyasanın geneli için de kullanılabilir. Nurol GMYO 2022’nin ilk gününden bu yana yatay bir seyir izliyor. Bu anlamıyla alıcı ile satıcı arasında bir denge söz konusu. Bununla birlikte 15 Ekim 2021’de test ettiği 16,17 TL’nin ardından hızla aşağıya kayarak 30 Aralık günü 5,33 TL’ye kadar indi. Sonrasındaki süreçte ise yatay bir hareket yaşandı. Şimdilerde de 5,50 TL seviyelerinde bulunuyor. Şirketin geride kalan dört yıllık süreçte sürekli zarar etmesi önemli bir sorun olarak görülmeli. Bu durum uzun vadede istikrarlı çıkışların önündeki engel olarak görülmeli.

NUROL GMYO NUGYO

Alış0,00

Satış7,55

Gün İçi En Düşük7,36

Gün İçi En Yüksek7,75

PD/DD0,84

FK3,33

Fiyat7,55

Değişim-0,66%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI