SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıDOLAR BAZLI VE ALIM GARANTİLİ SANTRALLER DEVREDE-
SORU : Aksen firmasının genel durumu hakkında görüşlerinizi öğrenebilir miyim? Bu yıl içerisinde nerelere kadar gider? Ayrıca temettü vermeye başlar mı? Gönderen : İrfan Meşe03.02.2022, 19:42

Açıklanan son iki yıl sonu bilançosunda kârını artırmayı başaran Aksa Enerji, 2021 dokuz aylık bilançosunda da artışını korudu. Şirket son açıkladığı dokuz aylık bilançosunda dönem kârını yüzde 108,8 oranında yükselttiği nazara alındığında yıl sonu bilançosunda da kârını büyütmeye devam edeceğini söylemek pek de yanlış olmayacaktır. Firmanın yakalamış olduğu ivme, hissenin fiyatına da olumlu yönde yansıyor. Ekim 2019’dan bu yana yükselen bir ivmeyle hareket ediyor. Düzeltilmiş verilerle 14 Ekim 2019 günü en düşük 1,14 TL’ye kadar inen hisse, sonrasında sürekli yükseldi. Arada düzeltmelerde bulunsa da günümüze kadar çıkışını sürdürdü ve son olarak 3 Şubat 2022 günü kapanışını 12,00 TL’den kapattı. Hissenin fiyatı iki yılı geçkin sürede 10 kattan fazla artış kaydetti. Mevcut kapanış fiyatına göre hissenin göstergeleri makul seviyede bulunuyor. Bunda şirketin kârındaki artış hızının yüksek olmasının etkisi bulunuyor. Söz konusu durum beraberinde hisseye ilginin canlı kalmasına olanak tanırken çıkışı da destekliyor. Şirketle ilgili yakın tarihli önemli açıklama ise aralık ayında Özbekistan’daki doğalgaz santralı ile ilgili. Firma açıklamasında Özbekistan’da üç doğalgaz santrali yatırımının ilk etabı olan Taşkent A santrali ve Buhara santrallerinin kademeli olarak üretime geçtiğini belirtti. Santrallerin doğalgazı Özbekistan Hükümeti tarafından bedelsiz verildiği ifade edilirken üretilecek enerjinin satış fiyatının da 25 yıl boyunca doları bazlı alım garantisi kapsamında bulunduğunu dile getirdi.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

AKSA ENERJI AKSEN

Alış0,00

Satış38,78

Gün İçi En Düşük37,42

Gün İçi En Yüksek38,82

PD/DD2,03

FK11,23

Fiyat38,78

Değişim4,08%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI