SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıDOLAR BAZINDA 13 YILDA FİYATINI 102’YE KATLADI-
SORU : Bende Hektaş hissesi var. Hissenin bedellisine katılıp katılmamaya karar veremedim. Ne yapmamı önerirsiniz? Gönderen : Mustafa Erdem17.04.2022, 18:11

Şirketler ihtiyaç duymaları halinde bedelli sermaye artırımına gidebilirler. Bu şekilde maliyetli kredi yerine geri ödemesiz ortak nakdinden istifade etmiş olur. Şirketin ortaklarından aldığı nakdi iyi değerlendirmesi halinde gelir ve kârı büyüyecek ve neticede bundan ortak kazançlı çıkacaktır. Bu nedenle bedelli sermaye artırımlarında hissedarın bakması gereken en önemli husus şirketin alacağı nakdi kâra dönüştürebilecek bir yatırıma kanalize edip etmeyeceğidir. Hektaş yüzde 150 bedelli ve yüzde 44,19 bedelsiz sermaye artırımına gidiyor. Bu itibarla iki sermaye artırımını birlikte gerçekleştirecek. Açıklamada işletme sermayesi, finansman yükünü hafifletmek ve yatırımlarını sürdürmek adına bedelli sermaye artırımına gittiğini duyurdu. Bedelliden gelecek yaklaşık 1,3 milyar TL’nin üç gerekçe arasında nasıl bölüştürüleceği ise açıklamada yer almadı. Şirket 2021 yılında gerçekleştirdiği bedelli sermaye artırımında ise elde ettiği tutarın yarısından fazlasını banka kredilerinin ödemesinde kullanmıştı. Kalan tutarla da iştirakleri Arma İlaç ve Agriventis Technologies’in paylarını satın almada değerlendirmişti. Halihazırda iştiraklerden Arma İlaç’ın sermayesinin yüzde 100’ü ve Agriventis Technologies’,in yüzde 51’i Hektaş’ın elinde bulunuyor. Firma geçtiğimiz yıl enflasyonun üzerinde bir gelir ve kâr büyümesi yakaladı. Hissenin fiyatı ise uzun yıllardır güçlü bir performans sergiliyor. Uzun vadede yükselen ivmesi korunuyor. Borsada işlem gören hisseler arasında dolar bazında uzun vadede değerlenen ender hisselerden birisi. 2009 yılında 0,0148 dolar seviyelerinde işlem görürken 15 Nisan 2022 günü kapanışını 22,28 TL’den kapattı. Bu tutar dolar bazında 1,5214’e denk geliyor. Hektaş geride kalan 13 yılda dolar bazında 102 kat artış kaydetti.

HEKTAS HEKTS

Alış0,00

Satış15,47

Gün İçi En Düşük15,40

Gün İçi En Yüksek15,75

PD/DD5,18

FK0,00

Fiyat15,47

Değişim0,65%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI