SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıDOKUZ AYDAKİ KÂRI GÜÇLÜ-
SORU : Sinpaş GYO bir senedir bizi çok hırpaladı. Hiç çıkmadığı gibi düştü. Ne olacak bu hissenin hali? Gönderen : Veysel Tok03.12.2021, 01:04

Hisselerin her zaman yükseleceği yönünde bir beklentiyle hareket edilmesi istenmeyen sonuçlara götürebilir. Bu nedenle fiyatı değerlenen hisselerde kâr satışlarının gelmesi olağan bir durumdur. Sinpaş GMYO hissesi 2019 ve 2020 yıllarında ciddi bir çıkış gerçekleştirdi. Ocak 2021’de 5,59 TL’yi test ettikten sonra da geriledi. Arada alıcıların etkinleşmesine rağmen ocak ayındaki zirvenin bir daha test edilmesi mümkün olmadı. 2 Aralık 2021 günü kapanışını 4,05 TL’den gerçekleştirdi. Hisse, 4 TL’nin üzerinde tutunmasını başardığı ölçüde alıcıların güçlenmesi ve zirve seviyesinin tekrar test edilmesi mümkün olabilecek. Şirketin açıklamış olduğu 2021 dokuz aylık bilançosu bu zeminin oluşmasına olanak verebilecek nitelikte. Zira bir önceki yıl aynı dönemde zarar ederken bu defa güçlü bir kâr açıkladı. Kârın elde edilmesinde diğer faaliyet geliri kalemindeki artış ile finansal giderlerdeki düşüş etkili oldu. Şirketin kâr açıklaması olumlu bir durum olsa da asıl önemli olanın istikrarlı şekilde büyümeyi sağlayabilmesi. Son beş yılın ilk üçünde zarar eden şirket, son iki yılda kâr elde etti. Geçtiğimiz yıl kârını düşürürken veriler bu yıl kârda artış olacağı yönünde. Bu durum olumlu değerlendirilse de asıl önemli olan devamının gelebilmesi. Kârdaki büyümenin sürmesi alıcıların hisseye yönelik ilgisini güçlendirebilecektir.

SINPAS GMYO SNGYO

Alış0,00

Satış4,52

Gün İçi En Düşük4,37

Gün İçi En Yüksek4,61

PD/DD0,70

FK0,00

Fiyat4,52

Değişim4,39%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI