SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Reysas için ne düşündüğünüzü öğrenebilir miyim? Dipte olduğuna göre alım mantıklı değil mi? Daha aşağı gitmesi mümkünü mü? Gönderen : Serkan01.08.2019, 20:39

Reysaş Lojistik arada yukarı ataklarda bulunsa da uzun vadede istikrarlı bir çıkış gerçekleştirme imkanına sahip olamadı. Hisse, kısa vadelerde gerçekleştirdiği atakların ardından her seferinde geri döndü. Şubat 2006’da borsaya geldiğinde düzeltilmiş verilerle ilk açılış fiyatı 1,84 TL’ye denk gelmekte. Hisse arada geçen 13 yılı geçkin zaman diliminde ağırlıklı olarak halka arz fiyatının altında işlem gördü. Şimdilerde de benzer bir durum söz konusu. Halihazırda nominal değerinin altında işlem görüyor. Piyasada gerçekleşen genel çıkışın etkisiyle son iki ayda prim yapmış olsa da genel durumunda bir değişim söz konusu değil. Bir liranın üzerine çıkma enerji gözlenmiyor. Şimdilerde 89 kuruştan işlem görüyor ve bu seviyeler güçlü direnç bölgesi. Satıcıların bu seviyelerde güçlenme ihtimali hiç de düşük değil. Hissenin nominal değerinin altında işlem görmesinde yaşanan zararın önemli bir etkisi bulunuyor. Sürekli zarar oluşurken son açıklanan 2019 üç aylık bilançosunda da aynı ivme devam etmekte. Önemli bir gelişme yaşanmadığı taktirde bu yıl sonunda da yine zarar açıklanması şaşırtıcı olmayacak. Son bilançoya göre birikmiş geçmiş yıl zarar toplamı ise 134,4 milyon TL’ye ulaştı. Özsermaye henüz eksiye düşmemiş olsa da sermayesinin gerisinde bulunuyor. Bu da kârlı bir yapıya kavuşamaması halinde mali yapının daha da zayıflayacağı anlamına geliyor. Mali yapıdaki sorun ister istemez hissenin değerini olumsuz yönde etkilerken çıkışların da sınırlı kalmasında önemli bir etken. Kârlı firmaların tercih edilmesi daha yerinde bir yaklaşım olacaktır.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

REYSAS LOJISTIK RYSAS

Alış0,00

Satış35,82

Gün İçi En Düşük35,50

Gün İçi En Yüksek38,50

PD/DD2,68

FK12,09

Fiyat35,82

Değişim-3,92%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI