SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Şekerbank diplerde dolaşıp duruyor. Ne zaman bu hissenin çıktığını göreceğiz? Sizce yükselir mi? Yatırım yapılmasını önerir misiniz? Gönderen : Yakup Güçlü12.06.2019, 20:20

Bankacılık sektöründe düşük performansla hareket eden hisselerden biri olan Şekerbank, zaman zaman yukarı ataklarda bulunsa da bu güne kadar güçlü ve istikrarlı bir çıkış sergileyemedi. Hissenin geçmiş fiyat seyri takip edildiğinde arada gerçekleştirdiği yukarı ataklarına karşın genel yönelimin aşağı doğru olduğu gözlenmekte. Bu da yatırımcının aleyhine bir durum oluşturuyor. Hissenin gerçekleştirdiği son güçlü çıkış ise 2017 yılında gündeme geldi. Aralık 2017’de en yüksek 2,02 TL’ye kadar yükselen hisse sonrasında geriledi. Geçen süre zarfında arada çıkışlar gerçekleştirmekle birlikte bu güne kadar düşüş eğilimi daha ağır bastı. Şimdilerde 92 kuruştan işlem gören hisse, tabana yakın seviyelerde bulunuyor. Geçtiğimiz mayıs ayında bir ara 83 kuruşa kadar inse de şimdilerde bu rakamın üzerinde bulunuyor. Ancak tekrar bu seviyeleri ve hatta daha aşağısını görme olasılığı gündemden çıkmış değil. Hissenin nominal değerinin üzerine çıkabilmesi ise alıcıların güçlenmesine bağlı. Mevcut işlemler göz önüne alındında ise yatırımcıların hisseye yönelik mesafeli bir duruş sergiledikleri gözleniyor. Mali yapıdaki sıkıntılı durum hisse üzerindeki baskının ana nedeni olduğu görülmekte. Son ki yılda kârı gerileyen şirketin son açıkladığı 2019 üç aylık bilançosunda ise zarar söz konusu. Gerçekleşen zararda değişim olmaması halinde nominal değerinin üzerine çıkma ihtimali zayıf kalmaya devam edecektir.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

SEKERBANK SKBNK

Alış0,00

Satış4,12

Gün İçi En Düşük4,10

Gün İçi En Yüksek4,20

PD/DD1,01

FK3,13

Fiyat4,12

Değişim-0,72%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI