SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıDESTEKLEME BÜTÇESİ 30 MİLYON TL-
SORU : İnfo hakkındaki beklenti nedir? Gideceği en düşük fiyat ne olur? Bu gidiş daha nereye kadar sürer? Gönderen : Cemal Alper26.08.2021, 20:29

Geçtiğimiz yıl piyasada gözlenen genel çıkışın da etkisiyle sert bir hareket sergileyen İnfo Yatırım, yükselişini geçtiğimiz şubat ayına kadar sürdürdü. Hisse, 19 Şubat 2021 günü düzeltilmiş verilerle 5,96 TL’ye kadar hareketini sürdürürken sonrasında satış baskısı daha ağır bastı. Geride kalan altı ayda ise ara ara yukarı tepkiler gözlendi. Ancak düşüş ivmesi daha ağır bastığını not etmek gerekiyor. Hisse, son günlerdeki yukarı yöneliminin de etkisiyle 26 Ağustos 2021 günü kapanışını 3,55 TL’den gerçekleştirdi. Şirket ise yaşanan düşüş karşısında geçtiğimiz temmuz ayında fiyatı desteklemek gayesiyle geri alım programını devreye soktu. Geri alım için 30 milyon TL bütçe ayrılırken 14 Temmuz 2021’den bu yana ara ara alımlar gerçekleştiriliyor. Bu güne kadar yedi milyon TL tutarında alım desteği olmasına rağmen aşağı yöneliminde trend değişikliği gözlenmedi. Kuşkusuz bunda satış ağırlıklı bir piyasanın olmasının etkisi bulunuyor. Geçtiğimiz yılın ilk altı ayında 12,9 milyon TL kâr açıklayan firmanın bu yılın ilk yarısında 45,3 milyon TL kâr açıklamasıysa fiyatın daha da gerilememesi için uygun zemin sağlamakta. Geçtiğimiz yıl önceki yıllara göre daha güçlü kâr artışı elde eden şirketin mevcut performansını sürdürmesi halinde bu yıl sonunda da kârdaki büyümesini devam ettirmesi mümkün olabilecek.

INFO YATIRIM INFO

Alış0,00

Satış11,17

Gün İçi En Düşük11,09

Gün İçi En Yüksek11,28

PD/DD2,02

FK11,06

Fiyat11,17

Değişim1,36%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI