SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıDESTEK AÇIKLAMASI YETMEDİ-
SORU : TSKB analizler anlamında beklentiye uymuyor. Biz bunlara zaten alışığız ama bankacılık endeksine göre de hareket etmiyor. Daha nereye kadar baskılanacak? Anlayabilmiş değilim… Gönderen : Ümit Ak31.01.2021, 23:43

Bankacılık sektörü genel olarak piyasada düşük fiyatlanmakta. Kuşkusuz bunda sektörde yer alan kurumların hacimli ve yüksek sermayeye sahip olmasının etkisi bulunuyor. Piyasada düşük sermaye yapısına sahip firmaların hızlı şekilde yükselmesine rağmen özellikle de BIST 100 hisselerinde hareketin sınırlı kalmasına yol açıyor. Öte yandan bankacılık sektöründe hareketlenme olduğunda yabancı satışlarının gündeme gelmesi hisselerdeki fiyatlamanın özvarlıklarının değeriyle uyuşmayan bir fiyattan işlem görmelerine yol açıyor. Bu durum TSKB için de geçerli. Son işlem fiyatına göre bankanın fiyat kazanç oranı 7,73 ve piyasa defter değeri de 0,89. Banka, geçtiğimiz ocak ayında 750 milyon dolar tutarında yurt dışına tahvil ihracı için SPK’dan onay aldığını ve borçlanma araçlarının İrlanda Menkul Kıymetler Borsası’na kote edileceğini duyurdu. 14 Ocak 2021 günü de 350 milyon dolar tahvilin ihraç edildiğini belirtti. Hissenin fiyatı ise Ekim 2020’de gerçekleştirdiği atakla birlikte 25 Aralık 2020 günü 2,79 TL’ye kadar yükseldi. Aynı gün İş Bankası yaptığı paylaşımla aralarında TSKB’nin de bulunduğu borsada işlem gören iştiraklerinin paylarını satın almak için 500 milyon TL fon ayırdığını duyurdu. Açıklamada şirket bazında herhangi bir sınırlama olmadan işlem gerçekleştirilebileceği belirtildi. Ancak arada geçen zaman diliminde TSKB’nin hisselerinde herhangi bir alım gündeme gelmedi. Hissenin fiyatı ise 25 Aralık 2020’den bu yana gerilerken şimdilerde 1,81 TL’den işlem görüyor.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

T.S.K.B. TSKB

Alış0,00

Satış9,37

Gün İçi En Düşük9,32

Gün İçi En Yüksek9,65

PD/DD1,23

FK3,73

Fiyat9,37

Değişim-0,95%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI