SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Elimde Anadolu Sigorta hissesinden var. Hissenin fiyatını nasıl değerlendiriyorsunuz? Gönderen : Adil Çiçek09.12.2019, 21:18

Anadolu Sigorta’nın geçmiş fiyat seyri takip edildiğinde uzun süre yatayda hareket ettiği bilahare çıkışlar sergilediği gözlenmekte. Hisse yaşanan çıkışların ardından tekrar uzunca bir süre yataya dönüyor. Hissenin benzer döngüyü periyodik olarak devam ettirdiği gözleniyor. Son olarak gerçekleştirdiği çıkışın ardından Şubat 2018’den bu yana yatayda bir hareket söz konusu. Geçen süre zarfında bazen destek bazen direnç bölgesine yönelse de şimdilerde 4,40 TL olan direnç bölgesinin üzerine çıkmış durumda. 9 Aralık 2019 günü kapanışını 4,62 TL’den tamamladı. Teknik olarak direnç çizgisinin üzerinde bulunan hissenin bu seviyeleri korumayı başarması halinde yeni bir çıkış ivmesini yakalaması da mümkün olabilecektir. Takas verileri takip edildiğinde ise halka açık kısmın yüzde 56,34’ünün İş Yatırım Menkul Değerler’in saklamasında olduğunu gözlemlemekteyiz. İlk beş kurumdaki halka açık kısım içindeki toplam oran ise yüzde 98,49’u bulmakta. Söz konusu aracı kurum saklamalarında yıl boyunca ciddi bir değişim gözlenmezken yabancı saklaması yapan kurumlardaki oran yüzde 19,42 seviyesinde bulunuyor. Geçtiğimiz yıl kârını kayda değer oranda yükselten şirketin açıklamış olduğu 2019 dokuz aylık bilançosunda da kârdaki artış devam ediyor. Firmanın mali performansı hissenin yukarı yönlü çıkışını desteklemeye olanak tanıyor.

ANADOLU SIGORTA ANSGR

Alış0,00

Satış83,80

Gün İçi En Düşük82,30

Gün İçi En Yüksek85,00

PD/DD2,95

FK7,09

Fiyat83,80

Değişim0,66%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI