SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıÇIKIŞLAR SINIRLI KALIYOR-
SORU : Atlas hisse senedi nereye kadar gider? Şimdi alınır mı? Yoksa beklemek daha mı iyi? Gönderen : Rıdvan Karakoç28.06.2020, 15:25

Borsada birçok hisse senedi yer alırken farklı yatırım tercihine göre seçenek sunabilmektedir. Bununla birlikte makul ve kabul edilebilir bir riskin üstlenilmesi açısından uzun vadede büyüyen firmaların tercih edilmesi yerinde bir yaklaşım olacaktır. Aynı şekilde işlem yaparken riskli sektörlerin tercih edilmemesi gelecek vadeden ve büyüyen sektörlere yönelinmesi riski düşüreceği gibi getiri potansiyelini yükseltecektir. Atlas Yatırım Ortaklığı bu çerçevede incelendiğinde arzu edilen potansiyeli sunmada zorlanan bir yapıya sahip. Şirket, düzenli ve istikrarlı kârlılık elde etme noktasında zorlanıyor. Yatırım ortaklığı olması itibariyle endeksin yükseldiği dönemlerde kâr etme şansı artarken diğer dönemlerde bu olasılık azalıyor. Faaliyet alanının özelliğinin de etkisiyle şirketin düzenli bir gelir ve kâr büyümesi yakalaması zorlaşıyor. Mali yapıdaki dalgalı durum hissenin fiyatına da yansıyor. Hisse, geçen zaman diliminde arada yukarı ataklarda bulunmakla birlikte bu çıkışlar sınırlı kalmakta ve her defasında geri çekilmekte. Bu anlamıyla dalgalı bir seyrin içinde olduğunu söylemek pek de yanlış olmayacaktır. Hisse, son olarak piyasadaki genel düşüşle birlikte şubat-mart döneminde gerilerken nominal değerinin altına indi. Martın ikinci yarısında ise tekrar yönünü yukarı çevirdi ve mayıs ayında 1,77 TL’ye kadar çıktı. Son bir aydır daha ziyade yatayda bir seyir izlerken şimdilerde 1,47 TL’den işlem görüyor. Gelir ve kârlılığı büyüyen firmaların takip edilmesinde yarar var.

ATLAS YAT. ORT. ATLAS

Alış0,00

Satış6,30

Gün İçi En Düşük6,00

Gün İçi En Yüksek6,36

PD/DD1,44

FK2,59

Fiyat6,30

Değişim4,65%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI