SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıÇIKIŞIN MALİ GEREKÇESİ OLMALI -
SORU : Yeni bir yatırımcıyım ve açıkçası öğrenmeye çalışıyorum. Almad’ın durumu nedir? Hisse çıkıyor. Alınır mı? Gönderen : Fatih14.10.2020, 18:32

Borsada son zamanlarda özellikle BIST 100 dışındaki hisselerde ciddi bir fiyat artışı yaşanmakta. Ancak gözlenen bu artışa karşın firmaların ağırlıklı kısmı bu çıkışa cevap verebilecek mali yapıya sahip değil. Bu da yükselişlerin daha ziyade spekülatif boyutta kalmasına sebep oluyor. Bu durum çıkışların kalıcı olma vasfını zayıflattığı gibi böylesi şirketlere yönelen yatırımcıların kötü bir tecrübe ile karşılaşmasına sebep olabilmekte. Bu nedenledir ki özellikle de bireysel yatırımcıların çevrelerindeki söylenti ve teşviklere kapılıp mali yapısı zayıf firmalara yönelmek yerine gelir ve kârlılığı güçlü şirketleri tercih etmesi yerinde bir yaklaşım olacaktır. Altınyağ’ı da bu çerçevede değerlendirmekte yarar var. Esas faaliyetlerinden dolayı sürekli zarar eden firma, geçtiğimiz yıl ve bu yılın ilk yarısında diğer faaliyet kaleminden elde ettiği gelirle kâr açıkladı. Ancak esas faaliyetlerden kazanç sağlayamaması bir sorun olarak hala orta yerde durmakta. Öte yandan geçtiğimiz ağustos ayında yapılan genel kurul toplantısında sıvı yağ olan faaliyet konusuna madencilik ve enerjiyi de dahil etti. Borsada zarar eden firmaların zaman zaman güncelde öne çıkan sektörleri faaliyet alanına katması gözlenen bir durumdur. Bu şekilde firmanın yatırımcıların ilgi odağına çekilmesi hedeflenebilmekte. Ancak asıl olan ana sözleşmeye getirilen yeni faaliyet alanı değil şirketin bu alanda performans sergileyebilecek bir enerjisinin olup olmadığıdır. Veriler Altınyağ için böylesi bir enerjisinin varlığı hakkında ciddi soru işareti üretmekte. Zira firma aynı genel kurulda imtiyazlı payları da normal paylara dönüştürdü. İlerleyen süreçte bu payların halka açık statüye dönüştürülerek satışa konu edilmesi pek de sürpriz olmayacaktır. Spekülatif beklentisi olan firmalar yerine büyüyen şirketlerin takip edilmesi özellikle borsaya yeni gelen yatırımcılar açısından doğru bir yaklaşım olacaktır.

ALTINYAG MADENCILIK VE ENERJI ALMAD

Alış0,00

Satış7,37

Gün İçi En Düşük7,35

Gün İçi En Yüksek7,53

PD/DD3,49

FK10,78

Fiyat7,37

Değişim-0,67%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI