SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıÇIKIŞ MALİ PERFORMANSTAN DAHA HIZLI -
SORU : Alcar hissesi uzun vade için düşünülebilir mi? Alım için en düşük hangi fiyatı beklemeli? Gönderen : Yatırımcı15.10.2020, 18:57

Borsada uzun vadeli beklentilerle hareket edilmesi özellikle bireysel yatırımcılar açısından doğru bir yaklaşım tarzıdır. Neticede kısa vadeli hedeflerle gerçekleştirilen işlemler, beklenmeyen durumlar karşısında satma baskısı ile karşı karşıya bırakması sebebi ile riski yüksektir. Profesyoneller her ne kadar kısa vadeli hatta günlük işlemlerle getiri elde etme imkanı bulsa da bireysel yatırımcılar için bu yöntem tavsiye edilir bir yaklaşım tazı değildir. Öte yandan başka kriterleri göz ardı ederek he hissenin uzun vadede kazandıracağı düşüncesi da fazlaca iyimser bir yaklaşım olacaktır. Ayrıca tercih edilen firmanın gelir ve kârlılık noktasında büyüyen bir yapıya sahip olmasını da gözetlemekte yarar var. Alarko Carrier’i de bu çerçevede değerlendirmek gerekir. Firma, geçtiğimiz iki yıl süresince istikrarlı bir performans sergilemede zorlandı. Son iki yıl kârı azalan şirketin açıkladığı 2020 altı aylık bilançosundaysa gelir ve kârda artış yaşanması olumlu bir durum. İvmenin devamı halinde yıl sonunda da kârdaki artışın sürdüğü gözlenecektir. Hisse geçtiğimiz mart ayından bu yana oldukça güçlü bir çıkış sergiledi. 19 Mart 2020 günü düzeltilmiş verilerle en düşük 30,81 TL’ye kadar inerken 30 Eylül günü 167,80 TL’ye çıktı. Şimdilerde de 137,50 TL seviyelerinde işlem görüyor. Yaşanan çıkış şirketin mali performansından daha güçlü. Hissede daha güçlü çıkış yaşanmasında piyasalardaki olumlu havanın etkisi bulunuyor. Tüm bunlardan ayrı olarak son günlerde hissede gün içi sert dalgalanmalara bağlı olarak Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi devreye girdi. 12-26 Ekim 2020 tarihleri arasında brüt takas uygulaması geçerli olacak. Bu şekilde gün içi dalgalanmanın minimize edilmesi hedefleniyor.

ALARKO CARRIER ALCAR

Alış0,00

Satış1.399,00

Gün İçi En Düşük1.374,00

Gün İçi En Yüksek1.426,00

PD/DD10,13

FK0,00

Fiyat1.399,00

Değişim1,16%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI