SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıÇIKIŞ KADAR DÜZELTME DE OLUR-
SORU : Ege Gübre hissesinde zarardayım. Sonra yatırımcı gelmiyor diyorlar. Yatırımcı nasıl gelsin. Hep zarar ediyoruz. Gönderen : Gökan Emeklier04.04.2022, 19:43

Hisse senedi piyasasında yapılan işlemlerde kısa vadeli düşünmek zarar olasılığını artıran en önemli unsurdur. Şirketin mali yapısına bakılmaksızın ister güçlü ister zayıf olsun risk varlığını koruyacaktır. Bu nedenle kısa vadeli beklentiler yerine uzun vadeli hedeflerle hareket edilmelidir. Ege Gübre için de benzer durum söz konusudur. Hisseleri Mayıs 2019’dan bu yana yükselen bir kanal içinde hareket ediyor. Yaşanan çıkışlar esnasında kâr realizasyonuna bağlı zaman zaman düzeltmelerin gözlenmesi ve fiyatlarının gevşemesi olağan bir durumdur. Bu süre zarfında bazen piyasalardaki diğer düşüş gerekçeleriyle de birleşmesi neticesinde beklenenden daha fazla geri çekilmeler yaşanabilir. Ancak düşüşler her defasında şirket büyümesini sürdürdüğü sürece arada kalan bir dalga niteliğinde olacaktır. Ege Gübre hissesi de bu çerçevede değerlendirilmeli. Mayıs 2019’da düzeltilmiş verilerle en düşük 19,91 TL’ye kadar inen hisse, Aralık 2021’de 288,70 TL’yi test etti. Söz konusu zirvenin ardından geri çekildi ve şimdilerde 217 TL’den işlem görüyor. Aralık ayından bu yana yaşanan düzeltme esnasında alım yapanalar zarar ettiğini düşünebilir. Zarar kısa sürede çıkmak isteyenler için realize olabilir. Ancak uzun vadeli hedeflerle pozisyon alanlar için aynı değerlendirmeyi yapmak doğru olmayacaktır.

EGE GUBRE EGGUB

Alış0,00

Satış41,76

Gün İçi En Düşük41,50

Gün İçi En Yüksek43,00

PD/DD0,40

FK4,51

Fiyat41,76

Değişim-0,05%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI