SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıÇIKIŞ İÇİN ENERJİSİ ZAYIF-
SORU : Ata GYO’nun ataklarının başarılı olamamasının sebebi nedir? Hisse neden çıkamıyor? Gönderen : İsmail Eriş07.01.2020, 19:26

Ata Gayrimenkul üç yılı geçkin süredir yatayda bir seyir izliyor. Hissenin gün içi zaman zaman yukarı yönlü sert hareketleri olsa da bu güne kadar istikrarlı bir çıkış gerçekleştirmesi mümkün olamadı. Geçtiğimiz aralık ayında da benzer bir hareketliliğin yaşandığını gözlemekteyiz. Hisse, 5,30 TL’yi test ederek aşağıya kaysa da tekrar yukarı yönlü eğilimini sürdürüyor. Bununla birlikte güçlü ve istikrarlı çıkış için hissenin daha fazlasına ihtiyacı olduğunu söylemekte yarar var. Düzenli ve istikrarlı bir kârlılığa ihtiyacı olduğu göz ardı edilmemeli. Şirket ise bu noktada zayıf bir mali yapıya sahip bulunuyor. Son üç yılda kârı sürekli gerileyen firmanın açıklamış olduğu 2019 dokuz aylık bilançosunda zarar söz konusu. Yılın son ayında 4,6 milyon TL’ye Düzce’de bulunan taşınmazını satması ise kâra geçme imkanı tanıyabilir. Değerleme raporuna göre taşınmazın piyasa değeri 5 milyon TL’nin bir miktar üzerinde olsa da firma bu rakamın altında bir bedelle sattı. Bu nedenle genel kurulda satış işleminin oylanacağı belirtildi. Bu satışla firma kâra geçse de oluşabilecek kâr rakamının yüksek olması beklenmemeli. Bu da hissede istikrarlı ve güçlü bir çıkış için gerekli koşulların oluşmasını zayıflatıyor. Zarardan dolayı fiyat kazanç oranı hesaplanamayan firmanın piyasa defter değeri ise 3,10 gibi hayli yüksek bir seviyeye denk geliyor. Bu oran, birin altında bulunan sektör ortalamasının hayli üzerinde. Mevcut şartlarda güçlü bir çıkış için gerekli enerjinin pek de olmadığını söylemek yanlış olmayacaktır.

ATA GMYO ATAGY

Alış0,00

Satış11,82

Gün İçi En Düşük11,80

Gün İçi En Yüksek12,25

PD/DD1,95

FK2,91

Fiyat11,82

Değişim0,17%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI