SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Mmcas beni hasta etti. Girdim bir kere ama zararımı kurtaramadım diye çıkamıyorum da. Öneriniz nedir? Gönderen : Bekir Özcan16.10.2019, 19:08

Borsada yapılan yanlış tercihlerin neticesinde gelir yerine zarar etmek her zaman için gündeme gelebilmektedir. Yanlışta ısrar etmekle kâra dönülmesi ise mümkün değildir. Önemli olan hatalı tercihlerden erken dönebilmeyi bilmektir. Şüphesiz borsada kazanç elde etmenin tek bir yolu yoktur. Farklı tercihlerle getiri sağlamak ve bu getiriyi büyütmek mümkündür. Farklı yaklaşım tarzları arasında büyüyen firmaların tercih edilmesinin düşük riskle getiri elde edilmesine imkan tanıması açısından tercih edilmesi gereken bir yaklaşım tarzı olduğunu hatırlatmak isteriz. Söz konusu pencereden borsaya bakıldığında MMC Yatırım’ı önerdiğimiz kriterlerin dışında kaldığını söylemek yanlış olmayacaktır. Şirketin kayda değer bir geliri olmadığı gibi son beş yılın üçünde zarar etti. Kâr ettiği iki yıldaki rakamların ise kayda değer seviyelerde olmadığı gözlenmekte. Son açıklanan 2019 altı aylık bilançosunda da düşük de olsa zarar devam ediyor. Firmanın gelir noktasında bir gelişim kaydedememesi ise ileriye dönük kâr büyüme beklentisini zayıflatıyor. Gelir yaratma noktasında zorlanan ve zarar eden bir firmanın ileriye dönük büyüme beklentisi olamayacağı gibi hissesinin değer kazanması da fazlaca iyimser bir yaklaşım olacaktır. Büyüyen ve kârını artıran şirketlerin takip edilmesi daha gerçekçi bir yaklaşım olacaktır.

MMC SAN. VE TIC. YAT. MMCAS

Alış0,00

Satış12,51

Gün İçi En Düşük12,00

Gün İçi En Yüksek12,52

PD/DD-38,56

FK0,00

Fiyat12,51

Değişim4,42%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI