SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıCEM ZEYTİN’İ BÜNYEYE KATACAK-
SORU : Orta vadeli olarak mevcut fiyatlardan Tukaş’a yatırım yapmak istiyorum. Görüşünüzü alabilir miyim? Gönderen : İbrahim Kobak 27.01.2022, 21:31

Borsada işlem yapanlar açısından vade kavramı farklı algılanabilmekte. Bizim nazarımızda vadeden anlaşılması gereken bir yılın altındaki işlemlerin kısa; üzerindekilerin orta ve beş yılın üzerindekilerin de uzun vadeli olması gerektiğidir. Bizlerin yorumlarda kullandığı kısa, orta ve uzun vadeden anlaşılması gereken de budur. Ancak piyasada vadeler o denli kısalmış durumda ki bir haftalık işlemler kısa, bir aylık işlemler orta ve 3-4 aylık işlemler uzun vadeli algılanır durumda. Bu itibarla piyasadaki tanımlamanın bizim tanımlama ile uyuşmadığını belirtmek isteriz. Öte yandan yatırımcının borsada en azında bir yıl ve üzeri hedeflerle hareket etmesinin riskin düşürülmesi açısından önemli olduğunu hatırlatmak gerekiyor. Bu çerçevede Tukaş’ın mali yapısı incelendiğinde son üç yılda gelir ve kârlılığının artması olumlu. Geçtiğimiz yıl açıkladığı dokuz aylık mali tablolarında ise şirkette yorgunluk belirtisi gözleniyor. Artan gelire rağmen şirketin kârında yüzde 19,28 oranında düşüş yaşandı. Firmayla ilgili yakın zamandaki önemli gelişme ise Cem Zeytin A.Ş.’nin devralma yoluyla birleşilmesi. Birleşme nedeniyle Tukaş’ın sermayesi 272,6 milyon TL’den 366,6 milyon TL’ye çıkarılacak. Cem Zeytin hissedarlarının pay değişim oranı ise 0,9399 olacak.

TUKAS TUKAS

Alış0,00

Satış8,39

Gün İçi En Düşük8,41

Gün İçi En Yüksek8,64

PD/DD1,32

FK3,04

Fiyat8,39

Değişim-0,24%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI