SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıÇEKİŞME BİTMEDEN KÂR ZOR-
SORU : Kervansaray ne durumda? Kayyumun etkisi ne yönde? Sürekli kap ile şirketin problemlerini çözmeye yönelik icraatlar açıklanıyor. Gönderen : Ethem08.02.2021, 12:48

Ticari hayatta gözlenen bir husus varsa o da ortaklar arası problemlerin şirketleri olumsuz yönde etkilediğidir. Eğer ortaklar akraba ise çekişmenin boyutu daha da katmerleşmekte ve hatta bitirme noktasına dahi götürebilmektedir. Birçok firmada gözlenen böylesi durumlar borsada işlem gören şirketlerin başına da gelebilmekte. Şimdilerde Kervansaray Yatırım Holding’de yaşanan da farklı değil. Uzun süredir ortaklar arasında yaşanan sorun tüm hızıyla devam ediyor. Şubat 2020’de yapılan Genel Kurul Toplantısı’nda alınan kararların iptali için açılan davada Mahkeme şirkete beş kişiden oluşan kayyım atadı. Büyük ortaklar arasında karşılıklı birçok iddia ve şikayet söz konusu. Bu çekişmede eriyense firma oluyor. Artan bir zarar söz konusu. Son açıklanan 2020 dokuz aylık bilançosunda da zarar büyüdü ve 431,6 milyon TL olarak açıklandı. Yıl sonunda daha da artması şaşırtıcı olmayacaktır. Birikmiş geçmiş yıl zararlarıysa 525,3 milyon TL. Mevcut haliyle firmanın özvarlıkları ekside ve teknik olarak iflas durumunda bulunuyor. Yaşanan çekişmenin çözülmeden firmanın ticari sıkıntılarını aşmasını beklemek fazla iyimser bir yaklaşım olacaktır.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

KERVANSARAY YAT. HOLDING KERVN

Alış0,00

Satış2,18

Gün İçi En Düşük1,99

Gün İçi En Yüksek2,12

PD/DD-1,15

FK0,00

Fiyat2,18

Değişim1,87%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI