SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : ANELT gönüllü pay alım teklifi gönderdi. 1,26 TL teklif verildi. Benim alışım 2,50-3,00 TL arası. Teklifi kabul etmeli miyim? Kabul etmezsem ne olur? Gönderen : Güner Güvenç06.05.2019, 22:40

Anel Telekom’a ait hisseler Yakın İzleme Pazarı'nda işlem görürken geçtiğimiz aralık ayından itibaren kottan çıkarıldı. Borsa Yönetiminin aldığı kararla hisseler, 3 Aralık 2018 tarihinden itibaren işlem görmüyor. Firmanın Aralık 2016’da aktif bir faaliyetinin kalmadığına ilişkin açıklamasından sonra arada geçen zaman diliminde herhangi bir değişimin olmaması kararın gerekçesi olarak gösterildi. Hisseler kottan çıkarıldığında fiyatı nominal değerinin altında olup son işlem fiyatı 44 kuruş idi. Tüm bunlardan ayrı olarak şirketin sermayesinin yüzde 24,81’ine sahip olan Çelikel ailesi ile birlikte yönetim kontrolünü elinde bulunduran Anel Elektrik, 29 Nisan 2019 günü yaptığı açıklamayla gönüllü pay alımında bulunma kararı verdiklerini duyurdu. Söz konusu ortaklar 1 TL nominal değerli payı için 1,26 TL'den çağrıda bulunurken toplamda ayırdıkları fon miktarının 12 milyon TL olduğunu belirttiler. Çağrı 13 Mayıs 2019 gününe kadar devam edecek. Açıklamalardan çağrıya ilginin yüksek olduğu görülüyor. Çağrıya cevap vermeyenlerin ortaklığı ise devam edecek. Halihazırda şirketin tüzel kişiliği sürüyor. İlerleyen süreçte şirketin faal hale gelmesi ve kâr edebilmesi halinde şirket ortaklarının da bundan istifade edebilme olasılığı olsa da bu ihtimalin ne düzeyde gerçekleşebileceği tartışmalı olduğu göz ardı edilmemeli.

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI