SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıBÜYÜK ORTAKLAR HİSSEYİ DESTEKLİYOR-
SORU : Bim’den hisse almak istiyorum. Ne kadar paraya ihtiyacım olur ortalama ve nasıl alabilirim? Gönderen : Sümeyya Özen05.07.2021, 21:27

Herhangi bir bankadan açılacak yatırım hesabıyla ister hisse senedi isterse fon alımı yapmak mümkündür. Öte yandan arzu edilmesi halinde bir diğer alternatif olarak aracı kurumlarda açılacak hesapla da işlem yapılabilir. Borsada yeni işlem yapacakların kısa süreli al sat işlemlerle kazanç elde etmekten ziyade uzun vadeli beklentilerle hareket etmeleri daha sağlıklı olacaktır. Bu itibarla bilinen ve güvenilen aynı zamanda hem gelir hem de kârlılık noktasında büyüyen firmaların takip edilmesinde yarar vardır. Bim Mağazalar düzenli büyüyen firmalar arasında yer alıyor. Geçtiğimiz yıl pandemiden de kaynaklı olarak perakendecilik sektöründe normalin üzerinde bir genişleme yaşandı. Bim bu büyümeden fazlasıyla istifade eden şirketler arasında yer aldı. Firma geçtiğimiz yıl hem gelir hem de kârlılık noktasında kayda değer bir performans sergiledi. Son açıklanan 2021 ilk çeyrek bilançosunda da kârdaki artışın devam ettiği gözlendi. Fiyatı ise arada düzeltmeler yaşansa da uzun vadede yükselen eğimini koruyor. Son olarak Ocak 2021’de düzeltilmiş verilerle 75,47 TL’ye kadar çıktı. Buradan gelen düzeltme ise halihazırda devam ediyor. Son işlem günü kapanışını 62,60 TL’den gerçekleştirdi. Şirketin ticari performansına göre hissenin fiyatının daha geride kaldığı gözleniyor. Bunun da etkisiyle olsa gerek firmanın iki büyük ortağı Naspak Gıda ile Merkez Bereket Gıda’nın zaman zaman alımları dikkat çekmekte. Öte yandan takas verileri takip edildiğinde yabancıların ağırlığı dikkatlerden kaçmıyor. 5 Temmuz 2021 itibariyle halka açık kısmın yüzde 60,28’i yabancı saklamasında bulunuyor.

BIM MAGAZALAR BIMAS

Alış0,00

Satış348,00

Gün İçi En Düşük346,00

Gün İçi En Yüksek352,75

PD/DD7,09

FK18,52

Fiyat348,00

Değişim-0,43%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI