SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıBÜYÜK ORTAK SATACAK-
SORU : Özbal’ın işlem hacminde yükseliş var. Kapanışı da iyi. Özbal ile Erciyas Boru arasında yine bir gelişme mi var acaba? Gönderen : Mehmet Çetin 16.05.2021, 10:12

Özbal Boru, henüz ilk çeyrek bilançosunu yatırımcılarıyla paylaşmadı. Son açıkladığı 2020 yıl sonu bilançosunda 16,7 milyon TL kâr söz konusu. Önceki yıllarda sürekli zarar ettiği nazara alındığında geçtiğimiz yıl oluşan kârı önemli. Kârın oluşmasında artan gelirler kadar düşen maliyet ve giderlerin etkisi bulunuyor. Aynı performansın devamı halinde bu yıl da kâr açıklaması mümkün olabilecek. Hissenin fiyatı Mart 2020’de 1 TL’yi test etmesinin ardından yükseldi. Arada kâr satışlarıyla oluşan dalgalı seyre rağmen çıkış trendi 8 Şubat 2021’de 9,59 TL’ye kadar sürdü. Bu tarihten sonraki ataklar ise zirvenin üzerine çıkmasına yetmedi. Hisse her ne kadar trendini kaybetmemiş olsa da enerjisinde azalma yaşandığı da gözden kaçmıyor. Elde edilen kâr hisseye ilgiyi canlı tutsa da çıkışın sürebilmesi için alıcı ilgisinin sürebilmesi gerekiyor. Göstergeler son kapanış fiyatı 7,55 TL’nin hiç de düşük olmadığı yönünde sinyaller üretiyor. Gerek piyasa defter değeri gerekse fiyat kazanç oranı sektör ortalamalarına yakın olsa da standartların üzerinde seyrediyor. Göstergelerin makul seviyelere gelebilmesi için kârını artırması önemli. Şirketle ilgili önemli gelişme ise büyük ortağın hisseleri işlem görür tipe dönüştürme isteği. Firmanın yüzde 54,37 payla hakim hissedarı Erciyas Holding, 5 Mayıs 2021 günü yaptığı açıklamayla yaklaşık 17,2 milyon TL nominal değerdeki payı işlem görür niteliğe dönüştüreceğini belirtti. Mevcut 4,6 milyon TL nominal tutarda dahil edildiğinde işlem görür hisse miktarı 21,7 milyon adete çıkacak. Sahip olduğu toplam nominal tutarın yaklaşık 23,9 milyon TL olduğu nazara alındığında paylarının neredeyse tamamının borsaya getirilmiş olacağı anlaşılıyor. Şirket açıklamasında sahip olduğu payları yatırım amaçlı değerlendirmek için borsa dışında üçüncü kişilere satmayı düşündüğünü belirtiyor.

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI