SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıBURSA’DAKİ ARSASINI SATTI-
SORU : Uzun zamandır düşüş görülen TDGYO hissesindeki düşüş bitti mi? Ne zaman tekrar yükselmeye başlar? Gönderen : Ali Aydoğdu12.10.2021, 15:23

Trend GMYO hissesinde geçtiğimiz yıl ciddi bir çıkış yaşandı. Hissenin fiyatı Mart 2020’de en düşük 4,94 TL’den işlem görürken sonrasındaki atakla birlikte yıl sonunda 16,19 TL’ye kadar çıktı. Sonrasında ise satış ağırlıklı bir piyasada hissenin fiyatı geriledi. Son beş ayda mevcut seviyelerde tutunmaya çalışsa da halihazırda satıcıların daha ağırlıklı olduğu gözleniyor. Bu da hisse üzerinde basınca yol açıyor. Hisse son işlem günü olan 12 Ekim 2021 günü kapanışını 6,45 TL’den gerçekleştirdi. Şirketin finansal performansı incelendiğindeyse değişken bir yapı gözleniyor. Bazı yıllar artan bazı yıllar azalan bir kârlılık yaşanırken bu süre içinde iki yıl zarar ettiği de gözleniyor. Geçtiğimiz yıl zarar eden firma, bu yılın ilk yarısında da zararını sürdürdü. Geçtiğimiz yılın altı aylık bilanço dönemindeyse kâr açıklamıştı. Veriler birlikte değerlendirildiğinde yıl sonunda zarar açıklama ihtimalinin hiç de düşük olmadığı yönünde. Firmayla ilgili yakın tarihli gelişme ise gerçekleştirilen arsa satışı ile ilgili. 21 Eylül 2021 günü yapılan açıklamada Bursa Nilüfer’de bulunan arsanın kdv dahil 47.790.000 TL’ye satıldığı belirtildi. Satışın firmanın kârını olumlu yönde etkilemesi beklenmeli. Yatırımcıların bunu yeterli görmesi halinde ancak hisseye bir yönelim olabilir ki bu taktirde de mevcut seviyelerden daha da yukarı çıkması söz konusu olabilir.

TREND GMYO TDGYO

Alış0,00

Satış10,90

Gün İçi En Düşük10,81

Gün İçi En Yüksek11,14

PD/DD2,03

FK4,19

Fiyat10,90

Değişim-1,00%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI