SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıBU YIL TEMETTÜ VERMİYOR-
SORU : Yibitaş geçen sene temettü ödemesi yapmadı. Bu sene için durum nedir? Yahut sermaye arttırımına gerek duyabilir mi? Gönderen : Ercan 17.08.2020, 17:57

Yibitaş son dört yıl zarfında kârı düşen bir eğilim sergilerken geçtiğimiz 2019 faaliyet döneminde zarara döndü. Son açıklanan 2020 altı aylık bilançosunda da zarar arttı. Şirket bir önceki yılın altı aylık bilançosunda 3,8 milyon TL zarar açıklarken bu yılın ilk yarısındaki zarar 8,5 milyon TL’ye çıktı. Düşen gelir zararın artmasında etkili oldu. İkinci yarında önemli bir değişim olmaması halinde yıl sonunda da zarar açıklaması beklenmeli. Kârın gerilemesi temettü verimini düşürürken zarara dönmesiyle birlikte kâr payı dağıtma imkanı da ortadan kalktı. Geçtiğimiz yıl temettü vermeyen firma bu yıl da zarardan dolayı temettü ödemesinde bulunmadı. 2020 sonunda zarar etmesi halinde önümüzdeki yıl da temettü beklenmemeli. Tüm bunlardan ayrı olarak şirketin ödenmiş sermayesinin 100 bin TL olduğu görülüyor. Şirket, borsaya geldiği günden bu yana bedelli sermaye artırımına ihtiyaç duymadığı gibi elde ettiği kârı sermayeye ilave etmek yerine ortaklarına temettü şeklinde dağıtmayı tercih ediyor. Bedelli sermaye artırımı mali yapının zayıflaması durumunda özellikle de borçların kapatılmasında bir yol olarak tercih edilebilmekte. Aynı şekilde olası bir yatırım girişiminde de ihtiyaç duyulan fon, yüksek maliyetle bankalardan alınacak kredi yerine bedelli sermaye artırımı yoluyla çözümlenebilmekte. Ancak Yibitaş’ın pek sermaye artırımına ihtiyaç duymadığı anlaşılıyor.

YIBITAS INSAAT MALZEME YBTAS

Alış0,00

Satış186.000,00

Gün İçi En Düşük195.600,00

Gün İçi En Yüksek206.000,00

PD/DD126,39

FK1.102,37

Fiyat186.000,00

Değişim-1,06%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI