SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıBORÇ YAPISI KÂRI ETKİLİYOR-
SORU : Mavi’de alım yapmak uygun olur mu? Hisse hakkındaki yorumlarınızı öğrenebilir miyim? Gönderen : Ayhan Doğan22.05.2020, 07:14

Borsada her yatırımcı farklı bakış açısı ve beklentiye bağlı olarak işlem yapmaktadır. Tercih edilen riske göre getiriler de farklılık gösterebilecektir. Bu anlamıyla borsada tek bir bakış açısı ile kazanç elde edileceğini söylemek fazla iddialı bir yaklaşım olur. Önemli olan ise yatırımcıların kendi bakış açılarına uygun tarzı g ve bu geliştirebilmeleridir. Bununla birlikte düşük risk içerecek hisse senetlerine yatırımda bulunulması yeri geldikçe hatırlattığımız bir ayrıntıdır. Bu anlamıyla uzun vadede büyüyen firmaların tercih edilmesi yerinde bir yaklaşım olacaktır. Mavi’nin mali yapısı incelendiğindeyse güçlü bir kârlılık artışına sahip olmamakla birlikte kârını cüzi miktarlarda da olsa artırmasını olumlu değerlendirmek gerekir. Şirketin gelirini ve esas faaliyet kârını artırmasına rağmen finansal giderler kalemindeki yüksek tutarlar dönem sonunda açıklanan kârı düşürüyor. Kârdaki düşüşün önüne geçebilmek için firmanın borçluluk yapısını düzeltebilmesi şart. Aksi taktirde özellikle de kur artışının devamı halinde dönem sonunda kârdaki erimenin önüne geçilmesi mümkün olamayacak. Şirketle ilgili yakın tarihli önemli açıklama ise mağazalarının açılışı ile ilgili. Açıklamada koronavirüs salgınından kaynaklı olarak kapalı olan mağazalarının bir kısmını açıldığını kalanın da 1 Haziran’dan itibaren açılacağını duyurdu.

MAVI GIYIM MAVI

Alış0,00

Satış73,00

Gün İçi En Düşük70,80

Gün İçi En Yüksek73,35

PD/DD1,15

FK4,06

Fiyat73,00

Değişim3,55%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI