SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıBİTKİ BİYOTEKNOLOJİSİNE YÖNELDİ-
SORU : Fade için nasıl bir gelecek görüyorsunuz? Bir daha ne zaman zirvesine çıkar? Gönderen : Ali Doğru23.10.2022, 17:28

İki yılı geçkin süredir borsada işlem gören Fade Gıda, borsaya geldiği günden bu yana oldukça dalgalı bir seyir izledi. Hisse, Ağustos 2020’de ilk açılışını düzeltilmiş verilerle 2,22 TL’den gerçekleştirirken sonrasında da tavan hareketler devam etti. Temmuz 2021’de ise en yüksek 20,67 TL’ye kadar çıktı. Buradan gelen kâr satışlarıyla hisse ciddi bir geri çekilme yaşadı. Son üç aydaki hareketi ile tekrar yönünü yukarı çevirirken son işlem gününde kapanışını 11 TL’den gerçekleştirdi. Şirketin mali performansı takip edildiğinde ise yatırımcısının yüzünü güldürecek nitelikte olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Firma, hem gelirlerini hem de kârını artırmayı başarıyor. Mevcut ivmesinde önemli bir değişim olmaması halinde yıl sonunda da kârlı yapının sürmesi olanak dahilinde bulunuyor. Bu da arada sert satışlar gelse de hissenin çıkış eğiliminin daha fazla öne çıkması anlamına geliyor. Şirketle ilgili yakın tarihli önemli gelişme ise yüzde 100 iştiraki Hade Biyoteknoloji ile ilgili. Açıklamada, 21 Ekim günü itibariyle tesisin üretime başladığını duyurdu. Söz konusu iştirak zerinden bitki biyoteknolojisi çalışmalarına dayalı faaliyet yürütüleceği belirtildi.

FADE GIDA FADE

Alış0,00

Satış17,84

Gün İçi En Düşük17,79

Gün İçi En Yüksek18,66

PD/DD1,54

FK11,64

Fiyat17,84

Değişim-2,30%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI