SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıBEŞİN DÖRDÜ ZARAR, UMUT BUNUN NERESİNDE -
SORU : Yeşil Gayrimenkul hissesi hakkında bilgi almak istiyorum. Destek ve dirençleri paylaşabilir misiniz? Gönderen : Cem Bahadır 14.02.2022, 18:01

Borsada yatırımcılar finansal verilerle hareket edebildikleri kadar teknik verilerden istifade ederek de işlem yapmaları mümkündür. Öte yandan iki bakış açısını birlikte değerlendirmeleri de tercihler arasında yer alabilmekte. Bu noktada mali verileri olumlu şirketlerin hisselerinde teknik analizin kullanılması olası riskleri minimize etmek açısından daha tercih edilir bir yaklaşım olacaktır. Ancak tüm bunlardan ayrı olarak Yeşil GMYO’nun yatırımcısına umut vermeyen bir yapısının olduğunu not etmek gerekiyor. Şirket son beş yılın dördünde zarar etti. Yatırımcısıyla paylaştığı 2021 dokuz aylık bilançosunda da zarar bir miktar azalmış olsa da devam ediyor. Birikmiş geçmiş yıl zarar toplamı 420 milyon TL’ye ulaştı. Özkaynakları ekside bulunan şirket, teknik olarak iflas durumunda bulunuyor. Mevcut haliyle zarar üreten ve riskli bir yapıya sahip olan Yeşil GMYO’nun uzun vadeli yatırıma müsait olmadığı gözleniyor. Gelir ve kârlılığını büyüteceğine dair güçlü işaret alınmadığı sürece hissede alım yapılması için bir neden gözlenmiyor. Ocak 2021’de 2,29 TL’ye kadar çıksa da sonrasında sürekli geriledi ve nominal değerinin altına kaydı. Zarar yanı ağır basan şirkette yapılacak alımlar ister istemez getiriden ziyade zarar olasılığını öne çıkaracaktır.

YESIL GMYO YGYO

Alış0,00

Satış5,41

Gün İçi En Düşük5,36

Gün İçi En Yüksek5,49

PD/DD1,01

FK0,00

Fiyat5,41

Değişim-1,99%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI