SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Beşiktaş 5-6 yıl önceki rakamlara döndü. Yatırımcısına zararı çok büyük. Bu hissede olağanüstü bir durum var. Bu hissede bir iş var. Niye yükselmiyor bu kağıt? Gönderen : Osman 23.10.2019, 07:12

Beşiktaş Futbol Yatırımları, uzun vadede düzenli bir çıkış sergileyemiyor. Esasen istenen şekilde bir çıkış sergilemesi için gerekli zemine de sahip olduğunu söylemek mümkün değil. Netice bir hissede düzenli çıkış yaşanabilmesi için firmanın gelir ve kârlılığında istikrarlı bir büyüme olduğunu gözlemleyebilmek gerekiyor. Beşiktaş Futbol ise bundan hayli uzakta bir mali yapıya sahip. Şirket düzenli şekilde kâr elde edemiyor. Bu da hissede istikrarlı bir çıkış sergilemesi için gerekli enerjinin sağlanamamasına yol açıyor. İçinde yer aldığı sektörden dolayı farklı bilanço dönemine sahip olan şirketin son açıkladığı 2019 üç aylık bilançosuna göre yine zarar söz konusu. Firmanın birikmiş geçmiş yıl zarar toplamı ise 1 milyar TL’nin üzerinde. Özsermayesi ekside olan şirkete ait hissenin bu şartlar altında düzenli bir çıkış sergilemesi ise hayli zor. Hissenin fiyat seyri takip edildiğinde de zaman zaman yukarı yönlü sert atakları olduğu görülse de bunların devamı gelmiyor ve bir süre sonra gelen kâr satışlarıyla birlikte aynı hızla geri gelmekte. Şimdilerde de yukarı yönlü denemeler olsa da bu hareketlere kapılarak kazanç elde etmeye çalışmak hayli riskli. Zira hissenin çıkması önemli olsa da asıl önemli olan çıkışları kâra çevirebilecek fırsatların olabilmesi. Bu olasılık ise hiç de yüksek değil. Bu nedenledir ki düzenli büyüyen firmaların tercih edilmesi daha düşük riskle getiriyi artıma potansiyelin de beraberinde getireceği unutulmamalıdır.

BESIKTAS FUTBOL YAT. BJKAS

Alış0,00

Satış83,65

Gün İçi En Düşük81,30

Gün İçi En Yüksek84,00

PD/DD-5,07

FK0,00

Fiyat83,65

Değişim2,39%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI