SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıBEŞ YILDIR TABANDA DALGALI -
SORU : Vkgyo hissesi neden zayıf kalıyor? hisse üç yıldır aynı durumda. Yukarıya gitme durumu nasıldır? Gönderen : Mehmet Türkmen19.01.2020, 19:00

Vakıf GYO, Temmuz 2014’ten bu yana arada taşmalarda bulunsa da düzeltilmiş verilerle 1,60-2,70 TL fiyat aralığında gidip geliyor. Hisse geçen beş yıllık süre zarfında destek bölgesine geldiğinde alıcıların güçlendiği direnç bölgesine ulaştığında ise satıcıların ağırlık bulduğunu görmekteyiz. Bu nedenle de geçen süre zarfında güçlü ve istikrarlı bir çıkış sergileyemedi. Mali yapısı incelendiğindeyse kâr etmekle birlikte oluşan kârın bir yıl arttığı ertesi yıl ise düştüğü gözleniyor. Bu anlamıyla düzenli artan bir kârlılık söz konusu değil. Kârda istikrarlı bir artışın olmaması ister istemez hissenin fiyatı üzerinde baskıya yol açarken çıkışların da sınırlı kalmasına sebep oluyor. Bu durum hissede beş yılı geçkin süre boyunca tabanda dalgalanmasında etkili oldu. Son olarak geçtiğimiz 2018 faaliyet döneminde kârı düşen şirketin 2019 yıl sonunda kârında artış olması rutine uygun olacaktır. Fakat dokuz aylık bilançosunda zarar ettiği göz önüne alındığında 2019 faaliyet sonunda da zarar ya da düşük miktarda kâr açıklaması şaşırtıcı olmayacaktır. Söz konusu durum piyasadaki olumlu havaya rağmen hissedeki çıkışın sınırlı kalmasında etkili oluyor. Son kapanışa göre hissenin fiyat kazanç oranı ise 24,56 ve sektör ortalaması 5,48’in hayli üzerinde. Oran aynı zamanda son beş yılın en yüksek seviyesini işaret ediyor. Sektör ortalamalarına gelebilmesi ise kârın artması ya da fiyatın gerilemesine bağlı. Veriler ise en azında 2019 yıl sonunda kârın artmayacağı yönünde. 2020 faaliyet gelir ve kârlılığını ise inşaat sektöründeki satışlar doğrudan etkileyecektir. Sektörün kendisini toparlaması hissenin fiyatına olumlu katkıda bulunacaktır.

VAKIF GMYO VKGYO

Alış0,00

Satış1,93

Gün İçi En Düşük1,91

Gün İçi En Yüksek1,95

PD/DD0,36

FK1,00

Fiyat1,93

Değişim0,52%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI