SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Enka hissesinde acaba beklentiyi ne olarak görüyorsunuz? Al tavsiyesi yapılabilir misiniz ? Gönderen : Samet Yılmaz28.04.2019, 11:41

Enka Holding iki yılı geçkin süredir zirvesinde yatay bir seyir izliyor. Hisse, bu süre zarfında tepe noktalarına gerçekleştirdiği ataklarının ardından her defasında gelen satışlarla birlikte geriliyor. Son olarak nisan ayının ilk günlerinden başlayan çıkışla birlikte yükselen hisse, şimdilerde 5,16 TL’den işlem görmekte. Güçlü direnç bölgesine gelinen bu seviyelerden daha da yukarı çıkabilmesi için alıcıların güçlenmesi şart. Ancak gözlenen, tekrar satıcıların harekete geçtiği yönünde. Öte yandan son açıklanan 2018 yıl sonu bilançosunda kârını yüzde 38,39 oranında düşürmekle birlikte firmanın brüt yüzde 15 nakit temettü ödemesinde bulunduğu gözlenmekte. Şirket borsada düzenli temettü ödeyenler arasında yer alıyor. Takas verileri takip edildiğindeyse bir yılı geçkin süredir yabancı yatırımcının ağırlıklı olarak satış yönlü işlemlerde bulunduğu yönünde. Geçtiğimiz yıl 48,7 milyon dolar net satış yapan yabancıları bu yılın ilk çeyreğinde de 6,7 milyon dolar net satış gerçekleştirdi. Yaşanan satışlara rağmen halka açık kısım içindeki yabancı payı yüzde 64,65 seviyesinde bulunuyor. Son beş yıllık veriler ise hissenin piyasa defter değerinin gerileyerek taban seviyelere indiğini gösteriyor. Söz konusu durum hissenin mevcut seviyeleri taban yaptığı ve uzun vadede yukarı eğilim için uygun zeminin oluştuğunu göstermekte.

ENKA INSAAT ENKAI

Alış0,00

Satış34,54

Gün İçi En Düşük34,32

Gün İçi En Yüksek35,28

PD/DD0,96

FK12,21

Fiyat34,54

Değişim-1,03%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI