SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıBEDELSİZ POTANSİYELİ DÜŞÜK-
SORU : Lider Faktoring’in sermaye artırımı yapacağı söyleniyor. Bu haber doğru mu? Şirket böyle bir karar aldı mı? Gönderen : Necdet Akalın12.04.2022, 11:02

Şirketler gerek duymaları halinde sermaye artırımına gidebilirler. Bedelli sermaye artırımına çoğunlukla mali yapısı zayıf firmalar gider. Bu şekilde ortaklardan temin ettikleri nakit ile ağırlıklı olarak aldıkları kredilerin ödemesini gerçekleştirirler. Bedelsiz sermaye artırımı ise şirketin iç kaynaklarından sermayeye ilave edilmesi ile olur. Lider Faktoring 2018 ve 2020 yıllarında iki defa bedelsiz sermaye artırımına gitti. Şirket 2017 yılında ise nakit temettü ödemesinde bulunmuştu. Bu yıl için ne nakit temettü ne de bedelsiz sermaye artırımına dair yönetimin almış olduğu bir karar var. Bu nedenle bedelsiz sermaye artırımı beklenmemeli. Şirket ise genel kurulunu 21 Nisan günü yapacak. Firma, 2021 faaliyet döneminde kârını yüzde 504 oranında artırmayı başardı. Kârdaki artış özkaynaklarının da büyümesine imkan veriyor. Bu durum bedelsiz potansiyelini yükseltmekte. Son bilançosuna göre şirketin bedelsiz verme potansiyeli yüzde 40. Söz konusu oranın yüksek olmaması ise bedelsiz verilmemesinin gerekçesini de bir bakıma açıklıyor. Tüm bunlardan ayrı olarak hissenin fiyatının son iki yılda ciddi bir artış kaydettiği gözlenmekte. Fiyat, Mart 2020’de düzeltilmiş verilerle 1,09 TL’ye kadar inmişti. 12 Nisan 2022 tarihli son işlem fiyatı ise 6,18 TL. Hisse, geride kalan iki yılda fiyatını neredeyse altıya katlamış oldu.

LIDER FAKTORING LIDFA

Alış0,00

Satış8,51

Gün İçi En Düşük8,30

Gün İçi En Yüksek8,56

PD/DD1,04

FK2,03

Fiyat8,51

Değişim0,12%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI