SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıBAŞLATILMAYAN GERİ ALIM PROGRAMI SONLANDIRILACAK-
SORU : AKFGY 9 liradan buralara geldi. Sebebi nedir? FK, PD gibi değerleri ile birlikte inceleyebilir misiniz? Gönderen : Bülent Kemancı11.09.2022, 14:38

Akfen GMYO, 2021’in ikinci yarısında güçlü bir çıkış sergiledi. Hareket bu yılın ocak ayına kadar sürdükten sonra geri çekildi. Ardından da yatay bir hareket gözlendi. Ağustos 2020’de düzeltilmiş verilerle en düşük 1,40 TL’ye kadar inen hisse, Ocak 2022’de 9,40 TL’ye kadar çıktı. Buradan gelen satışlarla birlikte hızla gerilerken geçtiğimiz haziran ayının son günü 2,08 TL’ye kadar indi. Hissenin bu yıl içerisinde iki defa yukarı atak denemesi olsa da devamı gelmedi. Satış baskısı daha ağır basarken düşüş devam etti. Son olarak geçtiğimiz haziran ayında test ettiği 2,08 TL’nin ardından yukarı tepki 3,48 TL’den döndü. Şimdilerde de 3,13 TL seviyelerinde işlem görüyor. Mevcut satışların devam etmesi halinde aşağı yönelimin de sürmesi pek şaşırtıcı olmayacaktır. Şirket geçtiğimiz temmuz ayında yaptığı açıklamada kuruluşundan bu yana en yüksek kira gelirlerini elde ettiğini belirtti. Haziran 2022 itibariyle portföyündeki 25 varlıktan 21'ini oluşturan otellerinden tüm ayların en yüksek Euro bazlı kira gelirini elde ettiğini ifade etti. Söz konusu gelişmenin firmanın mali tablolarına da yansıdığı görülüyor. Bir önceki yıl altı aylık faaliyet döneminde zarar eden şirket, bu yılın ilk yarısında ise 859,3 milyon TL kâr elde etti. Aynı ivmenin devamı halinde yıl sonunda da kârda artış gözlenmesi şaşırtıcı olmayacak. Geçmiş yıllarda bir yıl zarar bir yıl kâr döngüsü ile hareket eden Akfen GMYO, geçtiğimiz yıl kâr etmiş olması sebebi ile bu yıl rutine göre zarar ihtimali ağırlıktaydı. Fakat yılın ilk yarısındaki yüksek performans bu olasılığı düşürürken kârlı yapıyı öne çıkardı. Şirketin kârındaki artış gerek fiyat kazanç, gerekse piyasa defter değerinin oldukça makul seviyelere gerilemesine yol açtı. Her iki oran da sektör ortalamalarının altında seyrediyor. Şirketle ilgili yakın tarihli gelişme ise yapılacak olağanüstü genel kurul toplantısı ile ilgili. Firma, 29 Eylül 2022 tarihinde yapacağı Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı ile başlatılmayan geri alım programının sonlandırılması ile ilgili karar alınacak.

AKFEN GMYO AKFGY

Alış0,00

Satış2,20

Gün İçi En Düşük2,14

Gün İçi En Yüksek2,23

PD/DD0,28

FK0,70

Fiyat2,20

Değişim2,80%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI