SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Fener’den çok zarar ettik, bekliyoruz. Başarı harici yakın zamanda hissenin yükselmesi için bir sebep var mı? Gönderen : Yılmaz Can06.06.2019, 23:55

Borsada işlem gören hisseler piyasadaki genel dalgalanmalara bağlı olarak ya da günübirlik haberlerle birlikte dalgalanmalarda bulunabilirler. Söz konusu gelişmeler aynı zamanda hissede spekülatif hareketlenmeleri de tetikleyebilir. Ancak bireysel yatırımcıların asıl dikkat etmesi gereken husus, şirketlerin mali yapısıdır. Eğer firma gelir ve kârlılık noktasında arzu edilen performansı göstermekten uzaktaysa hisseye yönelik işlemler de risk içerecektir. Eğer firma sürekli zarar üreten bir niteliğe sahipse bu taktirde risk gereksiz bir nitelik taşıyacak ve zarar olasılığı artıracaktır. Tüm bunlardan ayrı olarak Fenerbahçe’nin, spor camiasında markasını ispatlamış bir kulüp olduğunu kabul etmek gerekiyor. Bu itibarla marka değerine yönelik söylenecek fazla bir şey olmasa gerek. Ancak Fenerbahçe Futbol şirketi sürekli zarar üreten bir niteliğe sahip. Şirket, futbol sektörünün yapısı gereği farklı bir bilanço dönemine sahip. Son açıkladığı bilançosu ise 2018 dokuz aylık döneme ilişkin ve bu bilançoya göre zarar devam ediyor. Birikmiş geçmiş yıl zarar toplamı ise 772,4 milyon TL’ye ulaştı. Özsermayesi de ekside bulunuyor. Bununla birlikte sahip olduğu varlıkların reel değerine göre hazırlanan rapora göre özsermaye korunuyor. Fakat asıl önemli olan firmanın kâra geçebilmesi olduğu unutulmamalı. Firma ise bu noktada arzu edilen performansı gösterme noktasında isteneni bu güne kadar başaramadı. Bu da ister istemez hisse üzerinde baskıya neden oluyor. Söz konusu durum hissede zaman zaman yukarı yönlü çıkışların geçekleşmesine olanak tanısa da düşüş ivmesi varlığını sürdürüyor. Zarar etmeyen ve düzenli kâr açıklayan şirketlerin takip edilmesi daha yerinde bir yaklaşım olacaktır.

FENERBAHCE FUTBOL FENER

Alış0,00

Satış90,35

Gün İçi En Düşük89,70

Gün İçi En Yüksek92,00

PD/DD-6,52

FK0,00

Fiyat90,35

Değişim-6,76%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI